Régiók
Események
2024. március
előző hónap következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
             
ECDL segédanyagok
ECDL segédanyagok
Bejelentkezés
felhasználónév: jelszó:

» Regisztráció

» Jelszó emlékeztető

Az IHM által meghirdetett „Szülőföldön az információs társadalomba 1” eMagyar-pontok című pályázaton elnyert

Támogatás eredményei

Magyar Nemzeti Tanács

A támogatásnak köszönhetően 2006. év közepéig a Vajdaságban 33 eMagyar pont létesülhet, amelyek kialakítása folyamatban van. A Magyar Nemzeti Tanács 2006 tavaszáig 24 közösségi internet-hozzáférési helyet létesített a következő településeken: Bácsgyulafalva, Bácskertes (Kupuszina), Bácspalánka, Kúla, Magyarcsernye, Magyarkanizsa, Muzslya, Óbecse, Szabadka, Székelykeve, Temerin, Újvidék (3 intézményen belül), Ürményháza, Zenta, Oromhegyes, Torda, Palics, Szaján, Csóka, Tiszaszentmiklós, Hódegyháza, Szenttamás.

A befogadó intézményeket, amelyek vállalták az eMagyar-pont üzemletetői szerepkörét, a támogatásnak köszönhetően,az MNT megfelelő számítástechnikai eszközökkel , szoftverekkel látta el, valamint meghatározott időre átvállata az Internet-szolgáltatás díját.

A sikeres szakmai működtetés céljából az üzemeltetők ECDL képzésen vettek részt.

A vajdasági magyar tájékoztatás fejlesztése érdekében megkezdte működését a szórvány közösségek közös hírportálja, a Kistérségi Hírmondó (http://www.hirmondo.info).

A portálon induláskor 6 kistérségi médium kapott helyet,amelyek a közvetkezők:

1. Tordai Újság
2. Muzslyai Újság
3. Pancsovai TV Magyar Szerkesztősége
4. Székelykevei Igaz Szó
5. Hódsági Rádió Magyar Adása
6. Apatini Rádió Magyar Adása

A portál sikeres működését segítendő a honlap feltöltésének műszaki feltételeit is megteremtettük. Emellett hírközlési felszerelést és szoftvereket biztosítottunk olyan médiumok számára is, amelyek regionális szinten biztosítják a napi vagy heti magyar nyelvű tájékoztatást. Ilyenek a Vajdaság területén a Magyar Szó című napilap, a Hét Nap című hetilap és a Szabadkai Rádió Magyar Szerkesztősége.

Értékeink megőrzése érdekében digitalizálásra került a mintegy 300 képzőművészeti alkotásból álló Thiel-képgyűjtemény, amely az NDA honlapjáról is elérhető.

A magyar középiskolák versenyképességének növelése és a diákok kreatív tudásának fejlesztése elősegítése érdekében, szakembereink segítségével, a szabadkai Kosztolányi Dezső Nyelvi Gimnázium számítógépeire nyelvtanuló szoftvercsomagot (angol, német és spanyol nyelvhez) és a számítógépek közötti kommunikációt biztosító menedzselő szoftvert telepítettünk.