Régiók
Események
2024. március
előző hónap következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
             
ECDL segédanyagok
ECDL segédanyagok
Bejelentkezés
felhasználónév: jelszó:

» Regisztráció

» Jelszó emlékeztető

Az IHM által meghirdetett „Szülőföldön az információs társadalomba 1” eMagyar-pontok című pályázaton elnyert

Támogatás eredményei

Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség

1. Az infrastruktúra kiépítése és fejlesztése


Az infrastruktúra kiépítése és fejlesztése érdekében a Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség öt eMagyar-pontot hozott létre.

2. Tartalomfejlesztés:


A tartalomfejlesztésre elnyert támogatást Népújság című hetilap internetes változatának kifejlesztésére, feltöltésére és rendszeres megjelentetésére fordította. A Népújság honlapja a következő címen érhető el: http://www.nepujsag.net.

3. A magyar kultúra digitális megőrzése:


Dokumentumadatbázis létrehozása: A magyar kultúra digitális megőrzését illetően a Népújság utolsó 10 évkönyvének digitalizálását vállalta, melyet a Népújság és a nagykanizsai Halis István Városi Könyvtár végzett (http://www.nepujsag.net), és amely a Nemzeti Digitális Adattáron keresztül is elérhetővé vált.

4. Info-kommunikációs, audiovizuális fejlesztések


Az info-kommunikációs, audiovizuális fejlesztések keretében az MMÖNK a székházába létrehozandó Módszertani Központ technikai támogatására kért és kapott projektort és videokamerát. Mindkét technikai eszközt használták a rendezvényeinken is. Ezt a PTA illetékesei is megfigyelhették az e-Magyar pontok hivatalos megnyitásakor, amikor is a digitális videokamerával rögzítették az eseményt, illetve a rendezvényen a prezentációhoz használták a projektort.