Régiók
Események
2024. október
előző hónap következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
             
ECDL segédanyagok
ECDL segédanyagok
Bejelentkezés
felhasználónév: jelszó:

» Regisztráció

» Jelszó emlékeztető

Máléfesztivál a Tiszaháton

Ukrajna
2010. augusztus 17.
A Tiszaháti Tájmúzeumot autóval meg sem lehetett közelíteni. Bár a falunappal egybekötött máléfesztivál csak délután kezdődött, a múzeumkert a korai óráktól megtelt sürgölődő tiszapéterfalvaiakkal, bökényiekkel, a közelről és távolról jövő vendégekkel.

A fesztivál szervezéséből kivette a részét a Született Feleségek klubja. Színpadra léptek a környék kulturális csoportjai, a Tiszahát számos híressége. A bámészkodókat a hőség sem riasztotta. Szerencsére akadt néhány fa, ami árnyékot biztosított, de a színpad előtti terület felért egy szaunával. Délután a hangulat a Stílus-együttes és Teremta Inna produkciója alatt hágott tetőfokára. Na és a kihagyhatatlan Kokas-banda! Játékukkal táncra csalogatták a nézőket.

Bárkinek lehetősége nyílt arra, hogy a nagyközönség előtt bemutassa énektudását. Többen éltek is a lehetőséggel. A közönség nagy kedvencei a péterfalvai roma Zoli és alkalmi táncosai bizonyultak. Tiszahát Tini szépségét is megválasztották. A fiatalok hétköznapi ruhában, rövid bemutatkozással vonultak fel. A zsűri szavazatai alapján Farkas Nikolett vitte el a királynői címet.

Még a késő délutáni órákban is özönlöttek a környező településekről az emberek. Az érdeklődőknek lehetőségük nyílt megcsodálni a Tiszahát népművészetét, különböző kiállításokra is sor került. A máléfesztiválra pedig nem csak a kukoricával teleaggatott kapu utalt, hanem a sokféle finomság – főtt málé, lepény, daráskáposzta –, melyekből a résztvevők bőséggel csemegézhettek.

Nagy Nikolett,

az UNE IV. évfolyamos magyar szakos hallgatója

Forrás: Kárpáti Igaz Szó