Régiók
Események
2024. november
előző hónap következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
             
ECDL segédanyagok
ECDL segédanyagok
Bejelentkezés
felhasználónév: jelszó:

» Regisztráció

» Jelszó emlékeztető

Tájékozódjunk, hogy segíthessünk

Ukrajna
2010. augusztus 13.
Sokan nevezik Kárpátalját, különösen Munkácsot a turisták aranytojásának. És valóban, a mi vidékünkön sok természeti, kulturális és történelmi emlékmű található. Ezenkívül Kárpátalján mintegy 40 nemzetiség él.

Épp ezért vonzódik vidékünkhöz oly sok turista. Akkor van csak probléma, amikor valaki esetleg valamilyen információt kér tőlünk egyik másik műemlékkel, szoborral, vagy épp a várossal kapcsolatban. Ha a látogatóknak szerencséjük van, akkor a megfelelő embernek teszik fel a kérdéseket, viszont vannak olyan fiatalok is, akik szerint Munkácsot Munkácsy Mihály festő alapította, és az ő tiszteletére nevezték el a várost...

Valószínűleg életünk során mindannyiunknak legalább egyszer el kell magyaráznia egy turistának valamit. Például, hogy hol található egy bizonyos emlékmű, vagy épp milyen emlékmű előtt állnak... és mint írtuk, errefelé nem kevés ilyen jellegű alkotás, épület található! A Munkácson található közül négy ráadásul az UNESCO védelmét is élvezi.

De a sok emlékmű ellenére mégis olyan kevés információval tudnak szolgálni a helyiek ezekről. Ennek a problémának a megoldására célszerű a különböző turisztikai weboldalakat olvasgatni, mely sok anyagot tartalmaz a munkácsi járás történelmi és kulturális látnivalóiról.

Forrás: Kárpátinfo.net