Régiók
Események
2024. november
előző hónap következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
             
ECDL segédanyagok
ECDL segédanyagok
Bejelentkezés
felhasználónév: jelszó:

» Regisztráció

» Jelszó emlékeztető

Múzeumi éjszaka Sepsin

Románia
2010. június 23.
A Székely Nemzeti Múzeum negyedszer szervezi meg Szent Iván-napján a világszerte látogatócsalogatónak szánt Múzeumok Éjszakája rendezvényt. A nyílt nap célja, hogy olyanokat is bevonzzanak, akik ritkán vagy soha nem járnak múzeumba.

A szervezőknek ez a szándéka eddig teljesült is, hiszen minden alkalommal több száz látogatót sikerült becsalogatni a rendezvényre, a tapasztalat szerint főként kisgyerekes szülők vesznek részt a foglalkozásokon. A sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeum idén is izgalmas programokkal készül a csütörtökön 18 órától éjfélig ingyenesen látogatható rendezvényre.

A program műtárgyak szépségversenyével kezdődik: a muzeológusok tíz tárgyat jelölnek meg, a látogatók pedig szavazás útján választhatják ki, hogy szerintük melyik a legszebb. A tárgyakat egy feladatlap alapján kell megkeresni, majd a bejáratnál lévő dobozba kell elhelyezni a szavazatot. Ezzel párhuzamosan megnézhetik dr. Csata Zoltán és Molnár Lídia fotós-zenés bemutatóját ásványokról, virágokról és madarakról.

Este kilenc órától Szőcsné Gazda Enikő és Sztáncsuj Sándor József muzeológusok tartanak kiselőadást a múzeumi tárgyak műkinccsé nyilvánításának szempontjairól, bepillantást nyújtva szakmájuk titkaiba. Tíz óra és éjfél között zajlik az éjjeli lepkék gyűjtése fénycsapdával a múzeum kertjében.


Új Magyar Szó