Régiók
Események
2024. március
előző hónap következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
             
ECDL segédanyagok
ECDL segédanyagok
Bejelentkezés
felhasználónév: jelszó:

» Regisztráció

» Jelszó emlékeztető

Magyar-magyar Zöld Program

10 kérdés az eRegio Hálózat pontjainak üzemeltetőihez

Környezettudatosság a Kárpát-medencében

2008. február 22.
Tisztelt eMagyar Pont Üzemeltető, Kedves Partnerünk!

Ma már mindannyiunk számára nyilvánvaló, hogy a környezet és a természet védelme közös érdekünk, a magyarországi és a határon túli magyarság környezetvédelmi együttműködésének szükségszerűsége a Kárpát-medence kedvező ökológiai adottságainak megőrzéséből, illetve az egyre erőteljesebb kihívást jelentő környezetszennyezés megelőzéséből ered.

A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium (KvVM) a határon túli magyarság szervezeteivel közösen 2007-ben elindította Magyar-magyar Zöld Programját, amelynek célja a Kárpát-medencében élők környezettudatosságának erősítése. A program elsősorban a fiatalok környezetvédelmi nevelésére, oktatására, szakképzésére helyezi a hangsúlyt annak érdekében, hogy a határmenti területeken olyan generáció nőjön fel, amely tisztában van a környezetvédelem jelentőségével és annak eszközeivel. Mindez egy jobb életminőséget, új életformát eredményez.

Hogy mindez megvalósuljon, a környezettudatosság elvét közös erőfeszítéssel kell átültetnünk a gyakorlatba. Közösségi jellegüknél fogva a már működő eMagyar Pontok környezet- és természetvédelmi szolgáltatásokkal bővülve szintén hozzájárulhatnának ehhez a folyamathoz.

A programhoz való csatlakozási szándék és érdeklődés esetén a KvVM szakmai támogatást biztosít a zöld szolgáltatás beindításához.

Kérjük, hogy kérdőívünket kitöltve jelezzék csatlakozási szándékukat, illetve hajlandóságukat az Önök által működtetett eMagyar pont zöld szolgáltatással történő bővítésére (kattintson ide a kérdőív letöltéséhez).

Kérjük, hogy a kitöltött kérdőívet küldjék el a csehzs@mail.kvvm.hu email címre vagy a + 36 1 457-3484 faxszámra.

Üdvözlettel,

Hardy András
főosztályvezető
KvVM