Régiók
Események
2024. május
előző hónap következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
             
ECDL segédanyagok
ECDL segédanyagok
Bejelentkezés
felhasználónév: jelszó:

» Regisztráció

» Jelszó emlékeztető

Ismét New Yorkban Harsányi Gábor Börtönszínháza

Nyugati régió
2010. január 31.
Ismét New Yorkban Harsányi Gábor Börtönszínháza A tavalyi sikeres bemutatkozás után ismét New Yorkban vendégszerepel Harsányi Gábor és a Börtönszínház; a kétszereplős drámát négy alkalommal láthatja a közönség a Where Eagles Dare Studio Theatre kamaraszínházban vasárnapig.

(MTI) - A vasárnapi utolsó fellépésen Harsányi Gábor és Tar Zoltán magyar nyelven játssza el a darabot a közép-manhattani Off-Broadway színházban.

Harsányi Gábor, az Újpest Színház művészeti vezetője tavaly nyáron szerepelt a Midtown Nemzetközi Színházi Fesztiválon az általa írott és rendezett drámával, amelyet 200 pályamű közül válogattak be a Broadway környéki kamaraszínházakban bemutatott 45 darab közé. A June Havoc színházban hat alkalommal, angol nyelven előadott színmű nagy sikert aratott. A rendező akkor úgy nyilatkozott, azt tervezik, hogy amerikai producert keresnek a Börtönszínház megfilmesítéséhez.

A darab a tehetséget felhasználó és saját szolgálatába állító hatalomról, illetve a hatalomnak kiszolgáltatott képességről szól. Egy fiatal, tehetséges színész (Tar Zoltán) véletlenül börtönbe kerül, ahol megismerkedik egy "mackóssal", egy tolvajlás miatt már 10 éve ülő egykori csavargóval (Harsányi Gábor). A színész előadásaival elvarázsolja a mackóst, aki megérzi a művészet erejét, a fantázia szárnyain átlép a börtön falain. A játék végül a hatalom és a tehetség összecsapásához vezet, amikor a mackós a börtönszínház igazgatójának szerepét ölti magára.