Régiók
Események
2024. május
előző hónap következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
             
ECDL segédanyagok
ECDL segédanyagok
Bejelentkezés
felhasználónév: jelszó:

» Regisztráció

» Jelszó emlékeztető

Hungarian Blues - Bródy János Los Angelesben

Nyugati régió
2010. március 7.
Hungarian Blues - Bródy János Los Angelesben Három a magyar igazság Los Angelesben is, ahol háromszor tapsolták vissza Bródy Jánost március 6-án, szombaton este, az Egyesült Magyar Ház színpadán.
Los Angeles szakadó esővel fogadta Bródy Jánost, a hangulat azonban hamar felforrósodott, amint felcsendültek a jól ismert, régi slágerek a Magyar Ház báltermében. A népszerű dalszövegíró, énekes, a legendás Illés és a Fonográf együttes tagja több mint tíz év után tért újra vissza a kaliforniai metropoliszba, hogy a helyi magyar közösségnek feledhetetlen estét nyújtson több évtizedes szerzeményeivel. Már a koncertet nyitó előzenekar, az ESM is nagyszerű hangulatot teremtett a közel háromszáz fős publikum körében, ahol minden korosztály képviseltette magát.

A forgatókönyv az 1994-es Bródy-koncert mintájára készült, így az előzenekar sem változott; igaz a frontember, Bihari Gábor időközben hazatelepült Magyarországra, így a próbák kissé nehézkesen folytak, ám annál sikeresebb lett a végeredmény. A zenekar saját számai mellett - a kiváló hangi adottságokkal rendelkező Tóth Kinga közreműködésével - részleteket adott elő a Bródy-hoz köthető István, a király rockoperából is.

Bródy János a koncert első felében lírai hangvételű dalaival - Filléres dal, Mit tehetnék érted, Mama, kérlek, Egy hétig tart egy szerelem, Földvár felé, Micimackó, Ha én rózsa volnék - hatotta meg a helyi közönséget, majd az ESM együttessel igazi amerikai-magyar kooprodukcióban közösen adták elő az egykori nagy slágereket, mint Az utca, a Sárika vagy a Mindannyian mások vagyunk. Bródy önmagában produkció; zenekari kíséret nélküli, egyetlen gitárral bemutatott dalai között nem maradhattak el a sokszor kétértelmű, rendkívüli humorral fűszerezett konferálásai, amit a Los Angeles-i magyar közönség különösen nagyra értékelt.
A eseményt - a Magyar Ház elnöke, Pereházy Miklós mellett - jelenlétével megtisztelte Bokor Balázs nagykövet is. Bródy János március 7-én, vasárnap este San Diegóban folytatta amerikai turnéját.