Régiók
Események
2024. február
előző hónap következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29      
             
ECDL segédanyagok
ECDL segédanyagok
Bejelentkezés
felhasználónév: jelszó:

» Regisztráció

» Jelszó emlékeztető

Csipős nyelv oe1campus

Európa összeköt

Bécsi magyar iskolaegyesület

Ausztria
2010. február 27.

Európai Uniós projekt


2010 nyarán rendezi a Bécsi Magyar Iskolaegyesület az első Grundtvig-workshop-ot, amely az Európai Unió által támogatott oktatóprogramhoz tartozik. "Ezen a workshop-on olyan pedagógusokat várunk, akik kisebbségi nyelvet oktatnak, vagy ez iránt érdeklődnek", így Király.

A workshop-nak nem csak az oktatás a célja, hanem a tapasztalatcsere is. E program mellett még két másik Comenius-projektet is sikerült megvalósítania az egyesületnek. Az egyik, amely az óvodákkal foglalkozik, fő témája a gyerekek számára megtanítható emberi jogok. "Ez egy nagyon jól tervezett projekt", állítja Király.

A másik Comenius-projekt diákok számára nyújt egy lehetőséget, hogy gyakorolják az idegen nyelveket és nyitottak legyenek a világban.

Kurzusok mindenki kedvére


A Bécsi Magyar Iskolaegyesület egyik legrégebbi szervezete a bécsi magyar egyesületeknek. Elsődleges célkitűzése a magyar nyelv ápolása és továbbadása. Gyermekek és fiatalok nagy számban látogatják az egyesület tanfolyamait, hogy magasfokú színvonalon tanulják meg anyanyelvüket.

A Bécsi Magyar Iskolaegyesület a felnöttkurzusok bevételéből finanszirozza magát. Ezeknél a kurzusoknál a magyart, mint idegen nyelvet lehet tanulni, de német tanfolyamok közül is választhatnak az érdeklődők. A kurzusok bevétele mellett a szövetségi kancellári hivatal is nyújt támogatást az egyesületnek, amellyel segíti a szervezet fennmaradását és fejlődését.

Link: Bécsi Magyar Iskolaegyesúlet

forrás: ORF Burgenland/magyarok