Régiók
Események
2024. július
előző hónap következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
             
ECDL segédanyagok
ECDL segédanyagok
Bejelentkezés
felhasználónév: jelszó:

» Regisztráció

» Jelszó emlékeztető

Zenta

A legsikeresebb filmek bemutatója

Szerbia
2011. május 12.
A zentai Alkotóházban tegnap késő délután mutatták be a Bolyai Filmműhelynek az idei tanév folyamán készült legkiválóbb alkotásait. A rendezvény kezdetén Szénási Eszter , a műhely tagja üdvözölte a jelenlévőket, köztük a községi tanács megjelent tagjait, Rácz Szabó László t, Édes Katalin t és Kosiczky András t, valamint Gajda Attilá t, a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium igazgatóját, majd Horváth Mihály , a Bolyai Filmműhely vezetője mondott bevezetőt, amelyben egyebek mellett kitért a vizualitásnak a fiatalok életében betöltött szerepére is.

Az öt éve működő filmműhely az idén is igen termékeny volt, ám ez korántsem ment a minőség rovására, hiszen számos nívós elismerésben részesültek. A Vasfilm Fesztiválon megkapták a legjobb műhelynek járó elismerést, a Belgrádban megrendezett Országos Diákfilm Fesztiválon elnyerték a legjobb rendező és a legjobb animációs film díját, a Középiskolások Szín- és Filmművészeti Vetélkedőjén pedig összesen öt elismerést érdemeltek ki.

Az érdeklődők ezúttal hét filmet tekinthettek meg, a Még három év…, a Mi leszek, ha nagy leszek?, az Ő, a csoda, Az utolsó vashajlítók, a Jó, ha sok a forgács!, a Szabados Noémi, avagy vélemények egy tiniről, a Metamorfózis címűeket, valamint belenézhettek a Kicsi Klájd és a nagyvilág című nagy sikerű alkotás második részébe is.