Régiók
Események
2024. július
előző hónap következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
             
ECDL segédanyagok
ECDL segédanyagok
Bejelentkezés
felhasználónév: jelszó:

» Regisztráció

» Jelszó emlékeztető

Szabadka

Guitar Open Festival

A négynapos fesztivál idei célkitűzése a fiatal tehetségek népszerűsítése

Szerbia
2011. május 11.
Guitar Open Festival Szerdán este veszi kezdetét az immár hagyományosnak számító Guitar Open Festival, melyre ötödik alkalommal kerül sor városunkban. Az idén is számos, klasszikus gitáron játszó tehetség érkezik hozzánk Európa minden részéből. A fiataloknak a gazdag zenei és oktató programnak köszönhetően lehetőségük lesz megismerkedni egymással, a zeneszerzőkkel, új ismereteket szerezni és tapasztalatot cserélni.

A szombatig tartó fesztivál helyszíne a Kosztolányi Dezső Színház és a Mladost Művelődési Egyesület, valamint a Sax klub. A gitárzene szerelmesei több koncerten is részt vehetnek, és olyan előadókat hallhatnak majd, mint a Taurus guitar duo, a Violarra duo, ®eljkoVasić, a Gitarsi vagy Milena Petković, aki egyébként a tavalyi fesztivál győztese volt.

Az idén a szervezők a fiatal tehetségek népszerűsítésére helyezték a hangsúlyt, ezért a fesztivál győztese két szólókoncerten vehet részt, hangfelvétel készül az előadásáról, melyet később kiadhatnak. A részvevők gitárfelszerelést nyerhetnek, és – mentesülve a részvételi díjtól – lehetőségük lesz más nemzetközi zenei rendezvényeken is részt venni. A fesztivál fő támogatója az ifjúsági és sportminisztérium.

Szerdán 20 órai kezdettel a Kosztolányi Dezső Színházban kerül sor az ünnepélyes megnyitóra, ahol fellép a Taurus guitar duo és Milena Petković, 22 órától pedig a Jazzben (Sax klub) folytatódik a fesztivál egy interkulturális esttel. Csütörtökön este fél tíztől a Jazzben a Gitarsi guitar quartet lép fel, 22 órától pedig újabb interkulturális est veszi kezdetét. Pénteken fél tíztől úgyszintén a Jazz klubban ®eljkoVasić és barátai adnak koncertet, szombaton, a fesztivál utolsó napján pedig a Kosztolányi Dezső Színházban zárul az esemény, ahol kihirdetik az idei győztest és átadják a díjakat. Az idei fesztivál utolsó fellépője a Violarra duo lesz, a Jazz klub pedig 22 órától újra várja az interkulturális est részvevőit. A koncertekre a belépés díjtalan.