Régiók
Események
2024. július
előző hónap következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
             
ECDL segédanyagok
ECDL segédanyagok
Bejelentkezés
felhasználónév: jelszó:

» Regisztráció

» Jelszó emlékeztető

Ada

Gyerekek az unióról

Vetélkedővel zárult a programsorozat Adán

Szerbia
2011. május 11.
Gyerekek az unióról Általános iskolás diákoktól volt hangos az adai községháza díszterme hétfőn délben, ugyanis ekkor kezdődött meg az Ifix Ifjúsági Szervezet és a törökfalui Junitisz Ifjúsági Szervezet által koordinált európai uniós programsorozat fináléja. A nagyszabású vetélkedőn a kulturális értékek népszerűsítésére és a gyerekek ismereteinek bővítésére helyezték a legnagyobb hangsúlyt a szervezők.

Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, az Ifix április folyamán ismeretterjesztő előadásokat szervezett a község általános iskoláiban, majd lezajlottak a tudásfelmérők selejtezői, ahonnan a legjobban teljesítő harmincnyolc személy került a döntőbe, ahol a résztvevőket elsőként Péter Valentina, a programsorozat koordinátora köszöntötte, Bilicki Zoltán, Ada község polgármestere pedig összefoglalójával az Európai Unió történetébe vezette be a jelenlévőket, majd elmondta, a község fiataljai a jövőben is számíthatnak az önkormányzat támogatására. Nikowitz Oszkárnak, a Magyar Köztársaság belgrádi nagykövetének üdvözletét Kapronczay Péter, a követség titkára tolmácsolta. Végül Morvai Szabolcs, az Ifix Ifjúsági Szervezet elnöke kívánt sok sikert a versenyzőknek. A kilenc csoportba szervezett fiatalokra összesen kilenc feladat várt, legelőször például egy olyan, az európai közösségről szóló könyv borítóját kellett megtervezniük, amely a saját korosztályukat célozza meg. Emellett plakátokat is készítettek az önkéntes munka népszerűsítésére, de kaptak tudásfelmérő teszteket és esszéfeladatokat is.

Az első helyezett csapat, amelynek tagjai Nikola Babin, Tina Ćorić, Đurđina Jakovljević, Tamara Malićević és Dimitrije Veljković voltak, maximális pontszámmal fejezte be a versenyt, de az ötödik helyezett csapat is csupán öt ponttal maradt el a győztesektől. A vetélkedőn legjobban teljesítő diákok az Ifix ajándékcsomagját vihették haza, ugyanakkor a döntő minden versenyzője részt vehet majd egy parlamenti látogatással összekötött budapesti kiránduláson, amelynek költségeit Ada község önkormányzata és a magyar nagykövetség közösen állja.


Pál Zsófia