Régiók
Események
2024. július
előző hónap következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
             
ECDL segédanyagok
ECDL segédanyagok
Bejelentkezés
felhasználónév: jelszó:

» Regisztráció

» Jelszó emlékeztető

Zenta

VI. Vajdasági Rovásírásverseny Zentán

Szerbia
2011. május 9.
VI. Vajdasági Rovásírásverseny Zentán Május 7-én, szombaton tartották meg a zentai Emlékiskolában a VI. Vajdasági Rovásírásversenyt, amelyen a bejelentkezett ötvenkét versenyző közül végül negyvenen vettek részt, több kategóriában mérve össze felkészültségüket.

A vetélkedő kezdetén Sárosi Gabriella, a zentai Stevan Sremac Általános Iskola igazgatónője, a verseny főszervezője köszöntötte a résztvevőket, akik versenyfeladatok, tehát a hangos olvasás és az átírási gyakorlatok befejezése után különböző kézműves foglalkozásokon is részt vehettek, elsajátítva a nemezelés, a kötélverés, a hímestojás-festés, a botra rovás, a cérnagrafika és a drótfigurák készítésének alapjait.

Az alsósok mezőnyében Rusák Réka, az adai Cseh Károly Általános Iskola tanulója szerezte meg az első helyet, így ebben a kategóriában ő képviseli majd régiónkat a magyarországi megmérettetésen. A felsősök között a magyarkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola tanulói, Magosi Orsolya, Nagy Adrián, Rózsa Georgina és Domonkos Ádám bizonyultak a legjobbaknak, megszerezve ezáltal az összes továbbjutást érő helyezést. A középiskolások kategóriájában Barna Melinda, a szabadkai Politechnikai Iskola diákja lett az első, a második helyet pedig Sárosi Beáta, a Zentai Gimnázium tanulója szerezte meg. A harmadik helyen Nagy Attila, a szabadkai Politechnikai Iskola, a negyediken pedig Kávai Zsuzsanna, a Zentai Gimnázium tanulója végzett, akik valamennyien jogot szereztek a magyarországi döntőn való részvételre.

A VI. Vajdasági Rovásírásverseny megszervezését Zenta község önkormányzata és a Tartományi Oktatási, Közigazgatási és Nemzeti Közösségi Titkárság támogatta.


Magyar Szó