Régiók
Események
2024. október
előző hónap következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
             
ECDL segédanyagok
ECDL segédanyagok
Bejelentkezés
felhasználónév: jelszó:

» Regisztráció

» Jelszó emlékeztető

Igazi ifjúsági előadás a Találkozó színpadán

A Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XVI. Találkozója

Szerbia
2011. április 7.
A zsűrit idézve „mindannyiunknak vannak szellemei, akik megsegítenek minket ebben a költőietlen korban.” Ilyen kedves szellemekkel érkezett a szemlére a Zentai Színtársulat, akiknek Presser Gábor–Sztevanovity Dusán–Horváth Péter A padlás című musicalje üde színfoltja volt a Találkozónak. Mintha ezt a közönség előre megsejtette volna, telt ház volt a kedd délutáni előadáson Péterrévén.

Brestyánszki Boros Rozália dramaturg, a zsűri tagja kiemelte, sajnos kevés az ifjúságnak szóló darab, főként az, amelyet fiatalok adnak elő. A színjátszók nagyon jól helytálltak a színpadon, játék, pajkosság, végtelenül kedves naivitás sugárzott belőlük. Ágoston Pribilla Valéria tanárnő a Találkozó zsűrijének elnöke elmondta, jó volt egyszerre ennyi fiatalt látni, ennyi olyan fiatalt, akik csodát művelnek a színpadon és egy csodás mesevilágot hívnak életre, amire nagy szükségünk van.

Kőrösi István színművész, a zsűri tagja dicsérte a fiatalok énektudását és Nemes Nagy Anita korrepetitor munkáját. A Találkozó zsűrije és a közönség körében egyaránt sikert aratott a zentai csoport munkája. A mesés zenés darabot Mácsai Endre rendezte, ő az újvidéki Művészeti Akadémia diákja és visszatérő rendezője a Vukosavljev Iván színművész, rendező vezette társulatnak.

A keddi nap második előadása a bácsgyulafalvi Vándor Társulat Józsa Mara A nagy üzlet című komédiája volt. A zsűri hangsúlyozta, hogy a csoport két évvel ezelőtti előadásukhoz képest sokat fejlődött és nagy örömüket fejezték ki, hogy egy fiatal bácsgyulafalvi műkedvelő rendező, Vajda Arnold készítette az idei előadást. A csoport nagyon odafigyelt az előadás kellékeire, kihasználta a teret, a játszók közül többen ügyesen és ötletesen oldottak meg helyzeteket, azok is, akik először voltak színpadon. Látszik, hogy az alapok tiszták, és annak ellenére, hogy akadnak üresjáratok és hibák, ezek javíthatóak, gyakorláson, további csiszoláson múlnak, de egészében jó az elképzelés. Jó volt a szövegválasztás a csoportnak, mert fanyar humorú, a mi valóságunk – mondta el a zsűri.

Csütörtökön a Találkozó színpadára lép a tóbai Petőfi Sándor Művelődési Egyesület Török Rezső Menyasszonytánc című népszínművével délután öt órakor, majd este nyolckor a topolyai Mara Amatőr Színház mutatja be Molnár Ferenc Liliom című drámáját.

Gondi Martina