Régiók
Események
2024. október
előző hónap következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
             
ECDL segédanyagok
ECDL segédanyagok
Bejelentkezés
felhasználónév: jelszó:

» Regisztráció

» Jelszó emlékeztető

Kétnyelvű versmondó verseny a HMOM Központban

Horvátország
2010. december 9.
Kétnyelvű versmondó verseny a HMOM Központban Idén Reményik Sándor verseit szavalták a diákok magyar és horvát nyelven. Lehocki Sz. Anna tanárnő fordításában horvát nyelven is elszavalhatták a verseket a diákok. A horvát zsűri értékelése alapján Matijevity Antonella érdemelte ki a legjobbnak járó elismerést, Lanscsak Mateja lett a második, Jurlina Marija pedig a harmadik a horvát tannyelvű középiskolák mezőnyében. A magyar nyelven szavaló középiskolások kategóriájában a zsűri Molnár Zsuzsanna szavalatát értékelte a legjobbnak, a második helyen Bálint Viktória, a harmadikon pedig Lovas Andrea végzett.

Az általános iskolások között Lyubastyik András bizonyult a legjobbnak, a második Clement Benjámin, a harmadik pedig Tóth Adél lett. Az általános iskolások anyanyelvápoló szakcsoportjában Szilvási Szabina nyerte az első díjat, megelőzve Bencsik Nikolinát és Lázár Nenszit.

- Nehéz feladata volt a zsűrinek, hiszen több kimagasló előadást is hallhattunk. A gyerekek jól szerepeltek, és tömeges részvétel jellemezte a vetélkedőt. Sok energiát és időt fektettek a gyerekek a versek megtanulásába. Mindent együttvéve, nagyon sikeresnek és jó hangulatúnak minősíthetem a Reményik Sándor műveit felvonultató szavalóversenyt - nyilatkozta lapunknak Kispéter Zorica, a magyar zsűri elnöke.
- A rendezvény egyik fő célja, hogy az egyébként is jó horvát-magyar kapcsolatokat még tovább mélyítse a művelődési élet terén és megismertesse mind a magyar, mind a horvát diákokkal a magyar kultúrát. Idén ünnepeljük Reményik Sándor születésének 120. évfordulóját, az ő tiszteletére rendeztük meg az idei szavalóversenyt. Csaknem száz diák vett részt a versenyen, és még többen is lettek volna, de sokan az utolsó pillanatban lemondták a szereplést a rossz útviszonyok miatt - nyilatkozta Kucsera Bandi, a HMOMK igazgatója. A közönségdíjakat az idén Molnár Zsuzsanna, Matijevics Antonella, Ljubastyik András és Bencsik Nikolina vehették át.

B. A.