Régiók
Események
2024. október
előző hónap következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
             
ECDL segédanyagok
ECDL segédanyagok
Bejelentkezés
felhasználónév: jelszó:

» Regisztráció

» Jelszó emlékeztető

LASKÓ

Továbbképzés a laskói iskolában – szülőknek is

Horvátország
2010. november 26.
LASKÓ - A Laskói Általános Iskolában kétnapos továbbképzésre került sor a magyarul oktató tanárok, illetve a tanintézményben tanuló gyerekek szülei számára.

November 19-én és 23-án került sor a magyarul oktató horvátországi tanárok és a laskói tanintézményben tanuló diákok szüleinek a továbbképzésére, amelyet a Horvátországi Magyar Pedagógusok Fóruma kezdeményezése alapján a Laskói Általános Iskola valósított meg. A kétnapos képzés alatt előadásokon, műhelymunkákon vehettek részt a tanárok és az érdeklődő szülők.
- A képzés megvalósításához a Szülőföld Alap nyújtott anyagi támogatást. Vidékünkön még nem volt példa arra, hogy tanárok és szülők közösen vettek volna részt egy ilyen hasznos műhelymunkában – nyilatkozta lapunknak Lisztovics Attila, a házigazda iskola igazgatója.

Konfliktuskezelés, függőség, tanulási gondok
A felsorolt fogalmak mindegyike ismerős mind a tanárok, mind a szülők körében. A fiatalok napjainkban egyre több káros hatásnak vannak kitéve, és az iskola az egyik legfontosabb színtere annak, ahol többek között megtanulhatja a helyes értékrendet. Persze a család, a szülők is felelősek, hiszen hiába a tanárok nevelő szándéka, ha otthon egészen mást lát a gyerek. Ezért is bírnak olyan nagy jelentőséggel azok a továbbképzések, ahol arról lehet tájékozódni, hogy miként is lehet együttműködve minél jobb eredményeket elérni a nevelés terén. Kovács-Burján Gizella magyartanár és drámapedagógus az első napon a konfliktuskezelésről tartott előadást.
- Olyan műhelymunkákat, feladatokat, gyakorlatokat mutattam a laskói pedagógusoknak, valamint a szülőknek, amelyeket akár a gyerekekkel közösen is feldolgozhatnak. A drámapedagógiai módszereket általában a diákok is sokkal jobban szeretik, mint a frontális oktatást.
A keddi (november 23.) alkalmon ketten tartottak előadást: dr. Szicsajmov Ibolya a függőségről, Lemál Edit pedig a tanulási problémákról beszélt a hallgatóságnak.
(ÚMKÚ)