Régiók
Események
2024. október
előző hónap következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
             
ECDL segédanyagok
ECDL segédanyagok
Bejelentkezés
felhasználónév: jelszó:

» Regisztráció

» Jelszó emlékeztető

KOPÁCS

Tisztújító közgyűlést tartott a HMÚSZ

Horvátország
2010. november 26.
KOPÁCS – Tisztújító közgyűlést tartott november 19-én a Horvátországi Magyar Újságírók Szövetsége (HMÚSZ), amelyen alapszabály-módosításra került sor, és szó volt az egyesület jövőbeli terveiről is.

A 2002-ben alakult Horvátországi Magyar Újságírók Szövetsége legfőbb célkitűzése, hogy tagjai sokoldalúan felkészültek legyenek az újságírói, szerkesztői, műsorvezetői munkára és egyéb szakmai feladatok megoldására.
Ezért mindent megtett/megtesz annak érdekében, hogy az újságírói hivatás magas szintű műveléséhez szükséges specializált ismereteket adó elméleti képzésben részesüljenek, vagy hogy elsajátítsák a televíziózás sajátos igényei szerint szükséges újságírói ismereteket és készségeket – mondta többek között a HMÚSZ tisztújító közgyűlésén beszámolójában Kriják Krisztina, a Szövetség elnöke. - Újabb inspirációt jelent számunkra, hogy szervezetünk irodahelyiséget kapott, valamint hogy meghívtak bennünket a Külhoni Magyar Újságíró Egyesületek Konvenciójába, ami egyfajta elismerése is eddigi munkánknak – fűzte hozzá az elnök.
- Idén április 17-én Szlovéniában, a Lendván tartott ülésen teljes jogú tagként felvételt nyertünk a Konvencióba. A második találkozóra Csókán (Vajdaság) került sor, a jövő év őszi ülésének a rendezését pedig mi, a Horvátországi Magyar Újságírók Szövetsége vállaltuk magunkra. Nagyon örülünk, hogy a szakma minden területének a képviselői itt vannak mai összejövetelünkön, ez is azt bizonyítja, hogy van jövője egyesületünknek – tette még hozzá a HMÚSZ elnöke, Kriják Krisztina.
Új tagok és jövőbeli tervek
A tisztújító közgyűlést a kopácsi kultúrotthon könyvtártermében tartották, ahol többek között az elnökség megválasztására és a jövőbeli tervek megvitatására is sor került. A Szövetség elnöki tisztségére ezúttal is Kriják Krisztinát javasolták, az elnökségbe pedig Andócsi Jánost, Kontra Ferencet, Micheli Tündét és Varga Józsefet választották a jelenlevők. Az etikai bizottság tagjai Szabó Zoltán (elnök), Burján István és Pasza Árpád lettek, míg az ellenőrző bizottságba Lábadi Károlyt (elnök), Kovacsevity Annát és Szabó Ilonkát választották.
A közgyűlés az alapszabályt is módosította, így a jövőben nemcsak azok lehetnek tagjai, akik a Horvát Újságírók Szövetségének igazolványával rendelkeznek.
- Új tagok felvételére is sor került, nagyon fontos számunkra, hogy a média iránt érdeklődő fiatal tehetségeknek is teret adjunk. Így például szövetségünk tagja lett Kalajdžić Edita, aki komoly szakmai tapasztalatokra tett szert a Szlavón Televízió munkatársaként, vagy Szabó Andrea, aki számos művészi fotót készített már eddig is a HunCro Médiaközpontnak, de Bénity Venesza is, aki több éve a Drávatáj műsorvezetője, és újságírással is próbálkozik – mondta el Micheli Tünde, a szervezet alelnöke.
Az újságíró-szövetség vezetősége a jövőbeli tervek között említette a szervezet honlapjának elkészítését, egy szakmai kiadvány indítását, valamint további szakmai továbbképzések szervezését is.
Tehát a Horvátországi Magyar Újságírók Szövetségébe mindazok meghívást kaptak, akiknek bármilyen közük is van a horvátországi magyar újságíráshoz, hiszen a kisebbségi önazonosság-tudat e fontos megnyilvánulási formáját a közös és összehangolt munka még színvonalasabbá és elismertebbé teheti nem csak itthon, de külföldön is.
(ÚMKÚ)