Régiók
Események
2024. október
előző hónap következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
             
ECDL segédanyagok
ECDL segédanyagok
Bejelentkezés
felhasználónév: jelszó:

» Regisztráció

» Jelszó emlékeztető

KÓRÓGY

Gazdasági konferencia Kórógyon

Horvátország
2010. október 7.
Gazdasági konferencia Kórógyon Kel József főszervező kiemelte:
- A korábbi évekhez hasonlóan idén is megrendezésre került a konferencia. Ez alkalommal összegeztük az eddig elérteket és megvitattuk a jövő gazdasági fejlődésének céljait. A fő téma Horvátország hamarosan bekövetkező EU-s csatlakozása volt. Bizonyára mindenkinek érdeke, hogy a gazdaság pozitív irányvonalt mutasson, és itt a magyar kisebbség is szerepet vállalhat, mivel gazdaság nélkül az országok nem működhetnek, ezért összekötő kapocs lehet Magyarország és Horvátország gazdasága közt, annak ellenére, hogy a két ország kiválóan együttműködik, mert még mindig marad cselekvési terület. Az uniós tagság közeledtével szükségesnek látjuk megismertetni a helyi üzletemberekkel, hogy mi is várható a csatlakozást követően, hogy kellőképpen felkészülhessenek. A csatlakozó országok különböző pályázati lehetőségeiről is szó esett - mondta Kel József.

Az idei konferencia egyik házigazdája, Nenad Jerković Vukovár- Szerém megye gazdasági és fejlesztési ügyekért felelős főosztályvezetője is rész vett a konferencián. Kiemelte, hogy az iroda sikeresen együttműködik a megye területén tevékenykedő magyar nemzetiségű vállalkozókkal.

- Az ország többi régiójához hasonlóan megyénkben is jelentős gazdasági visszaesés tapasztalható. Emiatt is fontosnak tartom az ilyen jellegű eszmecseréket, mert bizonyos formában hozzájárulunk gazdaságunk fellendítéséhez, ösztönözni tudjuk a befektetőket és válaszokat kaphatunk azokra a kérdésekre, amelyek felmerülhetnek az EU-csatlakozás kapcsán. Vukovár-Szerém megye támogatja a kisebbségek minden olyan kezdeményezését, amely a kulturális, illetve a gazdasági fejlődést segíti elő. Felemelő látni, ahogy Eszék- Baranya és Vukovár-Szerém megye gazdasági szereplői egy asztalnál ülve vitatják meg a közös problémáikat - mondta Jerković.

A Gazdasági Konferencián Tóth Attila, a Horvátországi Magyar Vállalkozók Szövetségének elnöke is tartott előadást. A gazdaság általános problémáinak elemzését követően válságkezelő javaslatokkal is előrukkolt, majd lepergette az ismert magyarországi gazdasági elemző, Bognár László szaktanácsait összefoglaló videofilmet.