Régiók
Események
2024. október
előző hónap következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
             
ECDL segédanyagok
ECDL segédanyagok
Bejelentkezés
felhasználónév: jelszó:

» Regisztráció

» Jelszó emlékeztető

A Karancsi ÖTT nyerte a budapesti nemzetközi tűzoltóversenyt

Horvátország
2010. október 7.
A Karancsi ÖTT nyerte a budapesti nemzetközi tűzoltóversenyt A Karancsi Önkéntes Tűzoltó Testület az elmúlt bő egy évtizedben 80- nál is több serleget gyűjtött össze. Ehhez hasonló eredménnyel egyetlen baranyai tűzoltócsapat sem dicsekedhet. Hogy mi a titka a jó eredményeknek?

Valószínűleg a kitartó gyakorlás, a pozitív légkör és az önkéntes tűzoltók lelkes hozzáállása.

A sikeres szereplésről és előzményeiről a tűzoltó testület titkárával, Szabó Sándorral beszélgettem.

- A karancsi Önkéntes Tűzoltó Testület mutatta be elsőként ezt a versenyszámot Eszéken. A versenyszabályokat a Baranyai Tűzoltó Szövetség hagyta jóvá. Az első hagyományőrző versenynek településünk adott otthont, majd Baranyaszentistván is kapva kapott a lehetőségen, és ott is megrendezésre került a látványos esemény.

- A baranyaszentistváni megméretésre 33 csapat nevezett be, köztük két magyarországi ( a véméndi, és XIII. Kerületi Hagyományőrző Önkéntes Tűzoltó- és Sport Egyesület Budapestről). Ezt a versenyt is megnyertük, és újabb egy évig nálunk maradhatott a vándorserleg.

- A XIII. Kerületi Hagyományőrző Önkéntes Tűzoltó- és Sport Egyesülete meghívására vett részt a karancsi és a baranyaszentistváni csapat a nemzetközi hagyományőrző tűzoltóversenyen. A karancsi csapat bemutatkozása nagyon jól sikerült, a felnőtt csapat az első helyen végzett, az ifjúságiak pedig a dobogó harmadik fokára léphettek fel. Az erős nemzetközi versenyre Belgiumból, Németországból, Ausztriából, Csehországból, Szlovákiából és Bosznia- Hercegovinából is érkeztek csapatok.

A testület régi tűzoltó kocsija 1826- ban készült Budapesten, és csaknem két évszázad után is üzemkész állapotban van. Két régi pumpával rendelkezünk, a kisebb kapacitásúval járunk a versenyekre.

- A kiváló szakmai munkának köszönhetjük az eredményeket. A karancsi ÖTT-nek hat csapata van – 6-12 évesek, 12-16 évesek, női csapat, két 18-35 éveseket tömörítő csapat, illetve a 35 évnél idősebbek csapata. A legidősebb versenyzőnk 64 éves. A testület 90 aktív főt számlál. Kihasználnám az alkalmat, hogy köszönetet mondjak Sója Dénes elöljárónak, képviselőnek a munkánkhoz nyújtott támogatásért - mondta Szabó Sándor.