Régiók
Események
2024. október
előző hónap következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
             
ECDL segédanyagok
ECDL segédanyagok
Bejelentkezés
felhasználónév: jelszó:

» Regisztráció

» Jelszó emlékeztető

XII. Kopácsi Halásznapok

Horvátország
2010. szeptember 30.
XII. Kopácsi Halásznapok A kétnapos rendezvényen bőséges volt mind a halkínálat, mind a halfogyasztás, a korábbi évekhez hasonlóan mintegy három és fél tonna hal fogyott. A XII. Kopácsi Halásznapok megnyitóján a Bellyei járás elöljárója, Ruľica Bilkić mondott beszédet. Köszöntötte a magas rangú vendégeket, minisztereket és gratulált a szervezőknek a rendezvényhez. A kétnapos eseményt hivatalosan Vladimir ©eks, a Horvát Szábor alelnöke nyitotta meg.

A halásznapokra kilátogatókat az sem zavarta, hogy a település bejáratánál rendőrök felügyelték a gépjárműforgalmat, ami annyit jelentett, hogy gyalogosan kellett megközelíteni a település központját. A gasztronómiai kínálat - például a mesze földön ismert és elismert halászlé, a csiptetős ponty és az egyéb

halkülönlegességek - kárpótolta őket. A standoknál házi fűszerpaprikát, házi pálinkát és bort, valamint finomabbnál finomabb süteményeket emléktárgyakat, kézimunkákat is, dísztárgyakat, fonott kosarat vásárolhattak a vendégek. A helyi vadászegyesület vadaspörkölttel kínálta a látogatókat. A szombati gazdag kultúrműsor után az est sztárvendége Postás Józsi és az Aranycsárdás volt.

- Hazatérésünk óta minden évben megtartjuk ezt a rendezvényt a helyi egyesületek és a helyi választmány szervezésében. Függetlenül attól, ki volt éppen hatalmon. Összefogtunk és meggondoltan szerveztük meg a rendezvényt. Idén nem így alakult, mert a rendezvényt kisajátította a HMDK, ők a főszervezők, a többi egyesület és a helyi választmány csak mellékszereplő. Az a lényeg, hogy mi a magunkét

ledolgozzuk. A kínálat és a kereslet jó, a látogatottság is jónak mondható, igaz, a vásárlóerő lehetne egy kicsivel jobb. Az idei évben csaknem 3,5 tonna halat tisztítottunk meg, zömében pontyot, de csukát és harcsát is, ez az eddigi legnagyobb felkínált mennyiség a rendezvényen, és ez az adat szerintem önmagáért beszél. Ha a politika nem keveredne ilyen jelentős mértékben a rendezvény szervezésébe, az még eredményesebb lehetne - nyilatkozta lapunknak Vindić Ljubo, a helyi választmány tagja, a kopácsi labdarúgó egyesület titkára.

Vasárnap - a rendezvény második napján - halászléfőző-versenyre került sor. Negyven halfőző mester mérte össze a tudását. Aznap az időjárás nem kedvezett sem a szakácsoknak, sem a vendégeknek de a látogatók ennek ellenére elégedettek voltak a rendezvénnyel.
A gazdasági válság, illetve az emberek rossz anyagi helyzete idézhette elő azt is, hogy kevesebb látogatója volt az eseménynek, mint az előző évben, tudatták velünk a helyiek.