Régiók
Események
2024. november
előző hónap következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
             
ECDL segédanyagok
ECDL segédanyagok
Bejelentkezés
felhasználónév: jelszó:

» Regisztráció

» Jelszó emlékeztető

Bácsgyulafalva

Két és fél ezer könyv érkezett Bácsgyulafalvára

Szerbia
2011. március 28.
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés alelnöke, Borbás Zsolt , valamint Dankóné Szabó Edit , a Versegi Ferenc Megyei Könyvtár osztályvezetője kísért el és adott át 2506 ajándék könyvet a bácsgyulafalvi Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesületnek. A könyvek a továbbiakban a helyi könyvtár állományát gazdagítják.

– Bízunk benne, hogy az ilyen adományok hozzájárulnak a határon túl élők magyarságtudatának erősödéséhez – mondta a pénteki alkalmi ünnepségen Borbás Zsolt, aki átnyújtott egy adományozó oklevelet is, amelynek szimbolikája a megye múltját jeleníti meg.

Keszég Kornél, a bácsgyulafalvi helyi közösség tanácselnöke az adományozó gesztus kapcsán reményét fejezte ki, hogy a tegnapi találkozó alapot teremt a későbbi együttműködéshez. Égető Éva, a helyi művelődési egyesület elnöke ismertette a vendégekkel az egyesület múltját. Elvegyi Ákos, a zombori városi tanács tagja tolmácsolta a polgármester és a zombori önkormányzat üdvözletét a vendégeknek. Hangsúlyozta, hogy az anyaország az utóbbi egy évben kiemelt figyelemmel fordul az országhatárokon kívül élő magyarok irányába, külön öröm és megtiszteltetés, hogy a nyugat-bácskai szórványmagyarságra is gondolnak.

– Az önazonosság és a kultúra megőrzése a nemzet megmaradásának záloga, és ehhez tettek most Önök hozzá egy követ – emelte ki Elvegyi Ákos.