Régiók
Események
2024. november
előző hónap következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
             
ECDL segédanyagok
ECDL segédanyagok
Bejelentkezés
felhasználónév: jelszó:

» Regisztráció

» Jelszó emlékeztető

Vendégségben Zengővárkonyon és Pécsváradon

Horvátország
2010. október 21.
Vendégségben Zengővárkonyon és Pécsváradon Néhány éve a zengővárkonyiak rendszeres vendégei voltak a szentlászlói falunapi rendezvényeknek, káprázatos viseleteik és a rezesbanda zenéje élményt jelentett a falubelieknek. A zengővárkonyiak a horvátországi rendezvények visszatérő vendégei, legutóbb az eszéki Magyar Napon találkozhattunk velük.

Az elmúlt hétvégén tartották a nagy hagyománnyal rendelkező pécsváradi leányvásárt. A háromnapos nagyszabású rendezvényt 1966 óta rendezik meg. Ennek lényege a vásározás, vagyis itt mindenki kínálhat és találhat neki illő portékát. A hagyományoknak megfelelően a helyi fiúk is itt kerestek maguknak párt. Zengővárkony és Pécsvárad két szomszédos település Pécs mellett, a két településnek közös kultúregyesülete van, és közösen szerveznek és rendeznek eseményeket.

A szentlászlói vendégeket szívélyesen fogadták, a régi ismerősök felelevenítették az ismeretségeket, a fiatalabbak pedig újakat kötöttek. Az események Pécsváradon zajlottak, ahol standokon kínálták a hagyományos süteményeket, az őszi terményeket és a sült gesztenyét.

- A rendezvényt nagy érdeklődés övezte, hiszen 27 egyesület ezernél is több képviselője mutatkozott be a közönségnek. A szentlászlóiak hat alkalommal léptek színpadra, háromszor a női tánccsoport, háromszor az ifjúság. Minden fellépésünket vastapssal jutalmazta a közönség. Egyesületünk tagjain látszott az elégedettség, hiszen ilyen nagyszámú publikum előtt nem minden nap szerepelhetnek - mondta az egyesület elnöke.