Régiók
Események
2024. november
előző hónap következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
             
ECDL segédanyagok
ECDL segédanyagok
Bejelentkezés
felhasználónév: jelszó:

» Regisztráció

» Jelszó emlékeztető

ZSELÍZ

Három éjjel, három nap...

Horvátország
2010. október 1.
Három éjjel, három nap... Az alapítók szerettek volna létrehozni egy olyan szervezetet, mely felvállalja és működteti azon fiatalok csoportját, akik vonzódást, kedvet éreznek és főleg erőt, hogy apáink lassan elfeledett örökségét megőrizzék, s annak folytatói legyenek. Ilyen szellemben alakult meg az Alap mellett működő Kincső Ifjúsági Néptáncegyüttes és az őket kísérő Gereben zenekar.

Az idén 15 éves Tiszta Forrás Alap, a Kincső Ifjúsági Néptáncegyüttessel karöltve szervezte meg a Három éjjel, három nap... című rendezvényét a zselízi sportcsarnokban. A háromnapos ünnepségen részt vett a pélmonostori Talicska néptáncegyüttes is.

Pénteken (szeptember 17-én) délután Emlékeink címmel múltidéző fotókiállítás nyílt, este előadás volt hallható Hagyomány és örökség címmel, az esti órákban a Bál gálaműsor vette kezdetét, majd Nem férek a bőrömbe! címmel virradatig tartó táncház várta a kikapcsolódni vágyókat.

A rendezvénysorozat második napján 14 órától táncos, zenés hívogatóval indult a jubileumi programsorozat Zselíz városában. Egy órával később pedig népviseleti promenádé várta a látogatókat.
A II. Garam menti verbunktalálkozóra a Szent Jakab téren kerül sor, a fellépő együttesek között volt a Tébláb (Budapest), Forduló (Gödöllő), Szivárvány (Derecske), Felvidék (Bátaszék), Talicska (Pélmonostor), Vadvirág (Ada), Limbačka (Léva), Dunaág Néptáncműhely (Dunaszerdahely), Hont (Ipolynyék) és a Kisködmön (Komárom).

Az esti órákban Arany és kék szavakkal címmel Herczku Ágnes adott műsort, a napot pedig ismét hajnalig tartó táncház zárta.

Vasárnap (szeptember 19-én) délelőtt istentisztelettel folytatódott a programsorozat. Délután kettőkor nemzetközi néptáncgála kezdődött Csodát virágzik a jelen címmel, majd 16 órától a pozsonyi Ifjú Szívek Magyar Táncegyüttes szórakoztatta az érdeklődőket.