Régiók
Események
2024. november
előző hónap következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
             
ECDL segédanyagok
ECDL segédanyagok
Bejelentkezés
felhasználónév: jelszó:

» Regisztráció

» Jelszó emlékeztető

KISKŐSZEG/BÁCSBÉREG

Kiskőszegiek a Vajdaságban

Horvátország
2010. október 1.
Kiskőszegiek a Vajdaságban Több nemzetiség is bemutatkozott a bácsbéregi találkozón, bemutatták hagyományos ételeiket, italaikat - és sokféle süteménnyel kedveskedtek az esemény látogatóinak -, valamint a hagyományos kézimunkáikat, népviseleteiket. A házigazdák berendeztek egy, a falugyűjtemény részét képező eredeti sokác szobát is, melynek mindenki a csodájára járt. A kiskőszegi egyesület legfiatalabb tagja, Gorjanac Tímea számolt be a vajdasági rendezvényről.

- Idén másodszor vettünk részt a kézimunkák és a hagyományápolás fémjelezte eseményen. A bácsbéregi nőegylet meghívásának szívesen tettünk eleget ez alkalommal is. Lelkesen készültek az asszonyok a kiállításra, rengeteget sütöttek, sok kelléket készítettek, hogy az egyesületünknek biztosított asztalt kellőképpen rendezhessék el. Rengeteg kalács, sütemény, kézimunka és viselet került kiállításra.

A környék minden településéről érkeztek vendégek és kiállítók Bácsbéregre. Az asztaldíszítési versenyt a zsűri értékelése szerint a doroszlóiak nyerték, a második díjat a küllődiek (Kolut), a harmadikat pedig a hercegszántóiak szerezték meg. Noha nem kerültünk be a legjobb háromba, elégedettek vagyunk, mert sok ismerőssel találkoztunk és új ismeretségeket szereztünk. Az eseményre több vajdasági településről érkeztek a résztvevők, de voltak magyarországi vendégek is. A tizenhét egyesület mezőnyében a Kiskőszeg MKE volt az egyetlen horvátországi egyesület. Reméljük, hogy a jövőben is megmarad a baráti kapcsolat a bácsbéregiekkel, és közösen tudjuk ápolni hagyományainkat - mondta lapunknak Gorjanac Tímea, a Kiskőszeg Magyar Kultúregyesület tagja.