Régiók
Események
2024. november
előző hónap következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
             
ECDL segédanyagok
ECDL segédanyagok
Bejelentkezés
felhasználónév: jelszó:

» Regisztráció

» Jelszó emlékeztető

Kun találkozó Bácsfeketehegyen

Horvátország
2010. szeptember 30.
Kun találkozó Bácsfeketehegyen A program vendégeit gazdag kulturális tartalmak várták: verses est, néptánc, népdal, baranta és kézműves kiállítás. Emellett az érdeklődők kun vetélkedőkön vehettek részt, kun ételeket és bácsfeketehegyi italokat kóstolhattak ostorcsattogtatás mellett, szóval egy picit kunnak érezhették magukat a XXI. század elején. A találkozón Bugac, Kunszállás, Bácskossuthfalva és Pacsér képviselői mellett részt vett a Vörösmarti Helyi Választmány küldöttsége is.

A találkozóról Kórizs István, a fesztivál egyik szervezője nyilatkozott.

- Egész napos programokat biztosítottuk a vendégeknek. Különböző versenyeken is részt vehettek a vendégek, volt íjász-, kődobáló- és kötélhúzóverseny. Kun jellegű ételek is szerepeltek a kínálatban: juhpaprikás, kötött tésztaleves, krumplis lepény… Szeretnénk mi is felmutatni valamit az utókornak, azt is, hogy mit tudtunk és azt is, hogy mit tudtak az őseink. Bácsfeketehegy először volt házigazdája a 4. alkalommal megrendezésre került kun találkozónak. A programokkal mindenki elégedett volt, és az időjárás is kedvezett a találkozó résztvevőinek - hallottuk az amatőr helytörténésztől.

A rendezvény - a Kun kulturális együttműködés és programok rendezvénysorozat eseményeként - a Magyarország-Szerbia IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében, az Európai Unió társfinanszírozásával valósult meg.