Régiók
Események
2024. november
előző hónap következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
             
ECDL segédanyagok
ECDL segédanyagok
Bejelentkezés
felhasználónév: jelszó:

» Regisztráció

» Jelszó emlékeztető

LASKÓ

Falunap és Paprikafesztivál

Horvátország
2010. szeptember 30.
Falunap és Paprikafesztivál Falunap és Paprikafesztivál - Laskón nem szokványos falunapra készülődnek. A településen harmadik alkalommal kerül megrendezésre a falunapi rendezvénysorozat, a részletekről Tokai István polgármestert faggattuk.

- A Paprikafesztivál életre hívásának előzménye roppant egyszerű: tény, hogy Baranyában sőt az egész országban Laskó számít a fűszerpaprika-termelő központnak, hosszú évek óta a mi településünkön szerezhet be a legjobb minőségű fűszerpaprika. Ilyen háttérrel nem lehet nem megszervezni a Paprikafesztivált. Ezzel a rendezvénnyel a paprikatermesztés további fejlődését is szeretnénk elősegíteni. Magyarországról és a Vajdaságból is jönnek paprikatermesztéssel foglalkozó emberek, ők is kiállítják majd portékáikat, és tapasztalatcserére és együttműködés kialakítására is sor kerülhet.

- Október 2-án délelőtt a kiállító standok felállítása után egyházi méltóságok jelenlétében istentiszteletre kerül sor a kívülről teljesen felújított laskói templomban, hiszen tudjuk, hogy Laskó a reformáció bölcsője. Ezt követően a múzeum épületének alapkőletételére kerül sor. Nagy reményeket fűzünk az épület megépítéséhez, az elmúlt egy évben komoly energiát és pénzt öltünk az épület visszaigénylésébe, majd a projektdokumentáció elkészítésébe. Megkaptuk az építési engedélyt, és szeretnénk folytatni a munkát.

- Az egyházi képviselőknek kerekasztal-beszélgetést szervezünk, a legkisebbek számára kézműves foglalkozásokat, lesz arcfestés, ökokörhinta, több fa ügyességi játék, szalmázás... Délután háromkor kezdődő kultúrműsorban fellép a település minden civil szervezete. Este hat órakor nagyszabású halfőzőverseny veszi kezdetét. Idén egyéni rekordra törünk, azt szeretnénk, ha száz bográcsban főne a halászlé. A szervezőmunkát a helyi választmány és a településen működő civil szervezetek vállalták - nyilatkozta lapunknak Tokai István, Laskó polgármestere.