Régiók
Események
2024. szeptember
előző hónap következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
ECDL segédanyagok
ECDL segédanyagok
Bejelentkezés
felhasználónév: jelszó:

» Regisztráció

» Jelszó emlékeztető

Pósa Mihály Arany János-díjas

A Magyar Tudományos Akadémia elismeréseit hétfőn adják át Budapesten

Szerbia
2011. április 30.
Hétfőn kerül sor a Magyar Tudományos Akadémia székházában az Arany János-díjak ünnepélyes átadására. A kitüntetettek között egy vajdasági kutató is van: Pósa Mihály.
Életműdíjat vehet át Feszt György farmakológus, aki több mint fél évszázada páratlan előmozdítója az erdélyi magyar orvostudománynak, a marosvásárhelyi orvos- és gyógyszerésznemzedékek kinevelésének, valamint a magyar nyelvű farmakológusok képzésének.
Kiemelkedő Tudományos Teljesítmény Díjban részesül Sándor Anna nyelvész, aki által a nyitrai Magyar Nyelv és Irodalom Tanszék nagyszerű tudományos, oktatási és emberi közösséggé érett az elmúlt években, meghatározó tényező lett a szlovákiai felsőoktatásban, továbbá az egyetemes és a kisebbségi magyar tudományban és kultúrában.

Szintén Kiemelkedő Tudományos Teljesítmény Díjat kap Biró Domokos fizikus, aki oktatói, kutatói és eszközfejlesztői munkásságával világviszonylatban jegyzett tudományos eredményeket ért el Marosvásárhelyen.

Fiatal Kutatói Díjban részesül Pósa Mihály biofizikai kémikus, aki oktatói és kutatói munkájával egyszerre erősíti a magyar és nemzetközi tudományosságot, közreműködik a vajdasági magyar utánpótlás kinevelésében, és jelen van a nemzetközi tudományos világban.

Arany János-érmet vehet át Halász Albert, aki tudományos, kutatásszervezői, írói, valamint média- és közéleti tevékenységével közel két évtizede szolgálja a muravidéki magyar közösséget.

Ugyancsak Arany János-éremmel jutalmazzák Hámos Lászlót, aki a Magyar Emberi Jogok Alapítványának elnökeként felbecsülhetetlen szolgálatot tett az egyetemes magyarságnak.


Magyar Szó