Régiók
Események
2024. szeptember
előző hónap következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
ECDL segédanyagok
ECDL segédanyagok
Bejelentkezés
felhasználónév: jelszó:

» Regisztráció

» Jelszó emlékeztető

Felsőhegy

Jubiláris birkanyírás fáklyás felvonulással

Tizedik alkalommal rendezik meg a nemzetközi birkanyíró és pörköltfőző versenyt

Szerbia
2011. április 22.
Jubiláris birkanyírás fáklyás felvonulással Az idén május 14-én és 15-én már tizedik alkalommal rendezik meg Felsőhegy közelében a nemzetközi birkanyíró és pörköltfőző versenyt, tudtuk meg Vörös Attilától, a Zentai Idegenforgalmi Iroda igazgatójától. Mivel tavaly igencsak bevált a rendezvény új helyszíne, ezért az idén is az Oromparti út elején lévő területen, az úgynevezett Járáson szervezik meg az utóbbi években mind nagyobb népszerűségnek örvendő rendezvényt.

Az idegenforgalmi iroda igazgatója közölte, a tervek szerint az idén még inkább kibővítik majd ezt a területet, aminek köszönhetően a birkanyírók és a pörköltfőzők mellett helyet adnak a szamárversenynek, az állatsimogatóknak és az árusoknak is. Vörös Attila elmondta azt is, hogy a pörköltfőzők számára ezúttal nádból és vesszőből készült paravánok, illetve főzőhelyszínek is lesznek.

Az idei rendezvényt egyébként kétnaposra tervezik a szervezők. Május 14-én este pásztortüzet gyújtanak, és megszervezik a zentai motorosok fáklyás felvonulását is. A következő napon, május 15-én már reggel hét órára várják a gasztronómiai verseny résztvevőit és a birkanyírókat, a kilencórai ünnepélyes megnyitót követően pedig a hagyományos, kézi birkanyírással indul a program, ugyanakkor megszervezik a gépi nyírás bemutatását is. A pörköltfőző versenyen is nagy hangsúlyt fektetnek a hagyományok bemutatására, ugyanis nemcsak az elkészített ételt osztályozza majd a zsűri, hanem azt is, hogy ki hogyan teríti meg asztalkáját. Természetesen ezúttal is lesz tejtermék-bemutató, sőt az idén malacfogó versenyt is szerveznek. Mindemellett a kézművesek különféle ajándék-, dísz- és használati tárgyakat állítanak ki a rendezvény helyszínén.

Az idegenforgalmi hivatal igazgatójától megtudtuk azt is, hogy számos magyarországi vendéget is várnak a rendezvénysorozatra. A szervezők közlése szerint május 14-ig jelentkezhetnek mindazok, akik versenyzőként is részt szeretnének venni a birkanyíró, illetve a pörköltfőző versenyen. A főzni szándékozók Ősz Szabó Imrénél jelentkezhetnek a 069/55-32-322-es, a birkanyírók pedig Novák Károlynál a 064/12-20-732-es mobiltelefonszámon. A rendezvénnyel kapcsolatban minden további részletről a 024/817-818-as telefonszámon tájékozódhatnak az érdeklődők.