Régiók
Események
2024. szeptember
előző hónap következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
ECDL segédanyagok
ECDL segédanyagok
Bejelentkezés
felhasználónév: jelszó:

» Regisztráció

» Jelszó emlékeztető

Ada

Böngéssz biztonságosan!

Szerbia
2011. április 28.
Az IFIX Ifjúsági szervezet foglalkozás-sorozattal készül az általános iskolások figyelmét felhívni arra, hogy milyen veszélyeket hordoz a világháló, illetve arra, hogyan kerülhetik el azt, hogy cyber-bűnözés áldozataivá váljanak. A Tartományi Sport és Ifjúsági Titkárság által társfinanszírozott projektum keretében a szervezet aktivistái két hónap alatt tíz előadást bonyolítanak le.

– A probléma égetőbb, mint azt elsőre gondolnánk – nyilatkozta lapunknak Rigó Flórián, a műhelymunkák vezetője. – Az Unicef adatai szerint a gyerekek harmada korlátlanul, vagyis bárminemű szülői felügyelet nélkül használja az internetet. Mára már természetessé vált, beépült a mindennapi rutinfeladatok közé az elektronikus levelezés, a közösségi portálok látogatása, az egyre fiatalodó felhasználói réteg pedig különösen veszélyeztetett csoportnak számít. Fontos, hogy a világhálón böngészve ők és szüleik is biztonságban tudják maguk és környezetük személyes adatait, ne essenek például adathalászok, pedofília, vagy egyéb bűncselekmények áldozatául – tette hozzá Rigó Flórián.

A műhelymunkákat az adai, moholi és törökfalui általános iskola 6., 7. és 8. osztályos diákjainak irányozták elő. A program keretében információs füzetecske is készül, amely minden fontosabb tudnivalót tartalmaz majd, a tájékoztatók és az elkészített felmérés eredményei pedig az előadásokat követően elérhetőek lesznek a szervezet honlapján is.