Régiók
Események
2024. szeptember
előző hónap következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
ECDL segédanyagok
ECDL segédanyagok
Bejelentkezés
felhasználónév: jelszó:

» Regisztráció

» Jelszó emlékeztető

Szabadka

Németországi tanárok Szabadkán

Egy általános iskolában és egy középiskolában tanítanak majd – A városban járt Wolfram Maas, N

Szerbia
2011. április 14.
Németországi tanárok Szabadkán Tegnap Szabadkán járt Wolfram Maas, Németország belgrádi nagykövete, aki látogatása alkalmával bejelentette: a német kormány beleegyezésével két német ajkú tanárt biztosítanak az Október 10. Általános Iskolának és a Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnáziumnak. A tanárok a város kezdeményezésére érkeznek a városba, s igény szerint más iskolákba is ellátogatnak, a német óvoda után ugyanis az ott két nyelven tanulók további tanulmányaik során nem tudják gyakorolni a német nyelvet. Saša Vučinićpolgármester szerint előny ez a befektetők számára is, hiszen a német nyelvterületről érkező beruházók gyermekei anyanyelvükön tanulhatnak. Wolfram Maas kiemelte: 10 000 euróval támogatják az iskolákat, a támogatásból pedig taneszközöket vásárolhatnak majd.

A nagykövet találkozott a városban jelen lévő német beruházók képviselőivel is, a találkozó után pedig elmondta, hogy a befektetők elégedettek, s hozzátette, nem érti, hogy más városokban miért akad annyi adminisztrációs gond, ami miatt sokan elállnak befektetési szándékuktól. Maas szerint Szabadka jó úton halad, hiszen a beruházók bíznak a város vezetőségében, és ehhez gratulált Vučinićnek is.

Saša Vučinić polgármester elmondta: a gazdasági együttműködésen túl a kulturális, az oktatási és a sportélet terén is jó kapcsolatot ápolnak elsősorban Münchennel.


Magyar Szó