Régiók
Események
2024. szeptember
előző hónap következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
ECDL segédanyagok
ECDL segédanyagok
Bejelentkezés
felhasználónév: jelszó:

» Regisztráció

» Jelszó emlékeztető

Szabadka

Dzsesszmatiné Szabadkán

Rengeteg nézője volt a Jazzik Juniornak

Szerbia
2011. április 11.
Dzsesszmatiné Szabadkán Az idei Jazzik nemzetközi dzsesszfesztivál előrendezvénye, a Jazzik Junior szombaton zajlott, Szabadkán, a Mladost épületében és a lényege az volt, hogy a gyerekeknek népszerűsítse a dzsesszt. A küldetés kiválóan sikerült, hiszen az érdeklődés minden várakozást felülmúlt. A nézőtér tele volt picikkel, kicsikkel, kicsit nagyobbakkal, és persze a szüleikkel, testvéreikkel, nagyszüleikkel stb.

Sokan állva nézték végig a koncertet, még többen kinn rekedtek és onnan hallgatták a dzsesszbe bújtatott szerb és magyar gyerekdalokat. A dzsessz eljutottak a célközönséghez, a gyerekekhez, akik közül egyesek nyugodtan, míg mások tapsolva és ritmusra dobogva élvezték a zenét. Az Icipici kis mese, és a Gyermek volt minden óriás remekül hangzott megdzsesszesítve, de ugyanez elmondható a szerb dalokról is. Felléptek a szabadkai Zeneiskola növendékei: Radenović Stefan, Gál Júlia, Lukić Natália, Borsos Dóra, Szöllősi Dávid, Matisa Petra Leona, Könyves Benkő és Neven Tili. Az utolsó három dal erejéig hallottuk a felkészítő tanáraikat is: Marjanov Miodrag gitárost, Evetović Goran dobost, Mészáros Armand basszusgitárost, Gordana Vidaković énekest és Bunford Gábor szaxofonost. A koncert vendége volt a tíztagú Ritmoland együttes, amely szintén a szabadkai Zeneiskolában működik. Őket Kiss Anikó vezette, a színpadon pedig Orff-hangszereket és különböző használati tárgyakat szólaltattak meg, például műanyag tálakat és poharakat. Sőt, bemutatták, hogy újságokkal is lehet zenélni.

A Jazzik Junior sikerét látva az egyik főszervező, Sanja Bunford máris elgondolkodott egy újabb gyermekeknek szóló dzsesszkoncerten, hiszen sokan nem jutottak be a rendezvényre. Előbb azonban a Jazzik 2011 következik, híres külföldi és neves hazai előadókkal, érdekfeszítő kísérőrendezvényekkel. A dzsesszfesztivál április 15-én és 16-án lesz, szintén Szabadkán.