Régiók
Események
2024. szeptember
előző hónap következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
ECDL segédanyagok
ECDL segédanyagok
Bejelentkezés
felhasználónév: jelszó:

» Regisztráció

» Jelszó emlékeztető

Zombor

Dalí-képek Zomborban

Rendkívüli érdeklődés kísérte a megnyitót

Szerbia
2011. április 7.
Dalí-képek Zomborban Jól számoltak a Dalí-kiállítás szervezői, amikor kettős megnyitót hirdettek kedd estére, ugyanis a közönség egy része nem jutott be hét órakor a Laza Kostić Művelődési Központ galériájába, nekik fél kilencig kellett várakozniuk. A rendezvény már tizennyolc órakor megkezdődött a forgalom elől lezárt Laza Kostić utcában és a Művészetek terén. Zsonglőrök, akrobaták, utcai muzsikusok, spanyol táncokat előadó fiatalok szórakoztatták a gyülekezőket, akik különböző borokat is kóstolhattak.

A ljubljanai–bázeli székhelyű GalleryVisconti Fine Art képtár közreműködésével létrejött kiállításon Dalí tizenhárom, számozott és aláírt, akvarellel kiegészített rézkarca látható, amelyekkel La Fontaine fabuláit illusztrálta, valamint a XVII. századi francia meseszerző arcképe, sajátos, dalis meglátásban megörökítve. Az 1974-ben keletkezett sorozatot 250 táblán sokszorosították, és ma számos múzeum féltve őrzött kincsként őrzi. A tárlaton megtekinthető Dali Zodiákus jelek sorozatának tizenhárom tábláján pedig minden látogató felfedezheti saját csillagjegyét.

Mielőtt Nemanja Delić, Zombor polgármestere megnyitotta volna a május 13-ig látogatható tárlatot, Mila Krstić Krasuljak művészettörténész mondott ihletett összefoglalót a huszadik század egyik legjelentősebb festőzsenije, Salvador Dalí életéről és művészetének gyökereiről.

A tárlat idején a zombori galéria reggel nyolctól este tízig tart nyitva, a belépő felnőtteknek 200, gyerekeknek és csoportoknak 100 dinárba kerül.


Fekete J. József