Régiók
Események
2024. szeptember
előző hónap következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
ECDL segédanyagok
ECDL segédanyagok
Bejelentkezés
felhasználónév: jelszó:

» Regisztráció

» Jelszó emlékeztető

Emlékezzünk Czinka Pannára!

Szlovákia
2011. február 3.
A Rákóczi Szövetség Balogvölgyi Helyi Szervezete Emlékezzünk Czinka Pannára! címmel pályázatot írt ki az első magyar cigányprímás életének és munkásságának bemutatására alap és középiskolás diákok számára esszé, riport, rajz, poszter, tárgy kategóriákban.
A pályázatra olyan munkákat várunk, amelyek Czinka Pannát, az első magyar cigányprímás életét és korát idézik fel. A pályamunkákban lehetőség van arra, hogy bemutassák a példaképként szolgálható legendás magyar cigányprímásnő erényeit, zenei virtuozitását, regényes életútját, emlékezetét. Az alkotásokban érdemes csak egy témakört alaposan körbejárni. A pályamunka technikájának kiválasztása egyéni döntés. Beküldhetők esszék, riportok, rajzok, poszterek - fotók, saját készítésű tárgyak, montázsok, saját versek, leírások, amelyek legjobban kifejezik az adott kort, a történelmi eseményeket, társadalmi-viszonyokat. A pályamunka elkészítéséhez a tanulók kérjék a szülők, osztályfőnök, illetve a történelem, magyar, zene vagy rajz szakos tanáraik segítségét. A nyertes pályaművek készítői értékes ajándékokban részesülnek, minden pályázó alkotása emlékkiállításokon vesz részt. Az elbírálásnál figyelembe vesszük a kreativitást és hitelességet egyaránt. Egy pályázó csak egy pályamunkát adhat be! A pályamunkák beérkezési határideje május 31.
A pályázatokat a következő címre várjuk:
Rákóczi Szövetség Balogvölgyi Helyi Szervezete Uzovská Panica - Uzapanyit 26. 98022 Veµky Blh - Nagybalog
További információ: balogvolgy@citromail.huEzt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címen kérhető, a témával kapcsolatos további segítség és útmutatás: a Rákóczi Szövetség Balogvölgyi Helyi Szervezetének honlapján található. A pályamunkához a következő adatokat szükséges csatolni: név, születési dátum, lakhely, értesítési cím, iskola, osztály, pályamunka címe, felkészítő pedagógus vagy személy megnevezése.