Régiók
Események
2024. szeptember
előző hónap következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
ECDL segédanyagok
ECDL segédanyagok
Bejelentkezés
felhasználónév: jelszó:

» Regisztráció

» Jelszó emlékeztető

Civil Akadémia Lendván

Horvátország
2010. november 11.
A sűrű program lekötötte a résztvevők figyelmét, hiszen a Muravidék nevezetességeit, jellegzetességeit is megtekinthették, de ellátogattak a kétnyelvű óvodába és a könyvtárba is. Kiváló alkalom nyílt egy horvátországi kirándulásra is, a Civil Akadémia részvevői Csáktornyára látogattak, ahol Zrínyi nyomában járva meglátogatták a nevezetes templomokat, múzeumokat.
A horvátországi magyarságot az eseményen az eszéki Népkör tagjai, Gíber János és Ferenc László, valamint Tomašić Deák Korina (MESZ, Baranyai Júlia Népfőiskola) képviselték.

- Rendszeresen részt veszünk a Civil Akadémián a horvátországi magyarság képviseletében. Idén a rendezvény elsődleges célja a magyar nemzeti öntudat erősítése volt a kölcsönös megértés jegyében. Jó alkalom volt ez a Kárpát - medencében élő nemzettársainkkal való eszmecserére is, többek között arról is elbeszélgettünk, hogy hogyan lehet megtartani a kisebb magyar civil közösségeket. Az idei Civil Akadémián vajdasági, erdélyi, felvidéki, horvátországi és szlovéniai képviselők vettek részt, Kárpátalja képviselője sajnos nem tudott eljönni. Jövőre a Civil Akadémiát valószínűleg Csehországban rendezik meg - nyilatkozta lapunknak Korina.