Régiók
Események
2024. szeptember
előző hónap következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
ECDL segédanyagok
ECDL segédanyagok
Bejelentkezés
felhasználónév: jelszó:

» Regisztráció

» Jelszó emlékeztető

Teljes gőzzel működik a Magyar Ház

Horvátország
2010. november 11.
A vörösmarti Magyar Házban jelenleg a József Attila MKE, a nyugdíjasok egyesülete, az ifjúsági egyesület és a településen bejegyzett civil szervezetek tevékenykednek.
A felújítási munkálatok 2009 őszén kezdődtek el, s az előzetes terveknek megfelelően szűk egy év leforgása alatt be is fejeződtek. A település összes civil szervezete is kivette a részét a felújítási munkálatokból, és a Magyar Ház ünnepélyes megnyitójára 2010. június 13-án kerülhetett sor.
Az épület avatóünnepsége óta eltelt időszakban a szorgos helyiek a helyiségeket is berendezték és birtokukba vehették azokat, mégpedig az előre egyeztetett órarendnek megfelelően.
- A foglalkozásokra és az összejövetelekre az esetek többségében az esti órákban kerül sor. Hétfőnként délután fél ötkor kezdődik a felnőttek tornaedzése, majd következhet a József Attila MKE kórusának, illetve a gyermek népi tánccsoport próbája - mondta Bisztricán Hajnalka, Vörösmart polgármestere. - Kedd délutánonként a vörösmarti kézimunkázó asszonyok foglalják el a nagytermet. A Magyar Ház sok szeretettel vár minden olyan érdeklődőt, aki szeret társaságban kézimunkázni. Szerda délutánonként a kézműves foglalkozások kerülnek előtérbe. Már készülnek az adventi koszorúk és a karácsonyi díszek. A foglalkozásokon minden korosztályt szívesen látunk.
- Csütörtökönként a fiatalabb korosztályé a főszerep, a szervezők a délutáni foglalkozásokra olyan fiatalokat várnak, akiknek szívügyük a vers, a próza és modern tánc. Az esti órákban még a hastánc kedvelők is helyet kapnak a Magyar Házban.
- A pénteki nap a színjátszóké. A gyermek színjátszó csoport próbái után az idősebb korosztály veszi át a terepet. A társulat örömmel fogadja a színjátszáshoz kedvet érző új arcokat. Szombatonként az ifjúság veheti birtokba a házat.
- Mindezek mellett eMagyar pont is várja az internet kedvelőit... Úgy vélem, a Magyar Egyesületek Szövetségének köszönhetően a vörösmarti Magyra Házzal sikerült elérnünk célunkat
- mondta végezetül Bisztricán Hajnalka.
V.S.