Régiók
Események
2024. szeptember
előző hónap következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
ECDL segédanyagok
ECDL segédanyagok
Bejelentkezés
felhasználónév: jelszó:

» Regisztráció

» Jelszó emlékeztető

NAGYBODOLYA

Teltházas volt az Őszköszöntő

Horvátország
2010. október 14.
Teltházas volt az Őszköszöntő Az eseményen jelen volt Sója Dénes, a horvátországi magyarság parlamenti képviselője, Kel József, parlamenti képviselő helyettes, Juhász Sándor, a Magyar Egyesületek Szövetségének elnöke és Sánta Dóriján, Nagybodolya polgármestere. Sója Dénes köszöntőjében kitért arra, hogy a Sepsét Nagybodolyával összekötő útszakasz kivitelezőjével a napokban már megkötötték a szerződést, s abbéli reményének adott hangot, hogy egy év múlva befejeződnek az útépítési munkák.


Juhász Sándor a Tájház felújítási munkálatairól számolt be az egybegyűlteknek, majd a nagybodolyai polgármester köszöntő beszédét követően bemutatkoztak a tánccsoportok és a kórusok a szép számú közönségnek.

Elsőként a Kiskőszeg MKE női kórusa mutatkozott be, őket a Dárdai MKE ifjúsági tánccsoportja követte a színpadon. A Kapronczai Művészeti Iskola mohácsi csoportja korábban több alkalommal is bemutatkozott régiónkban, ezúttal is elismerő taps volt a jutalma..


A darázsi általános iskola horvát gyermektánccsoportja a pudárkodást, azaz szőlőőrzés szokását mutatta be. A kórógyi Ady Endre MME és a Dárdai MKE asszonykórusai és tánccsoportjai után a péterrévei Tisza Néptáncegyüttes mutatkozott be a közönségnek, első nagybodolyai fellépésük sikerét a szűnni nem akaró vastaps jelezte.
Idén a péterrévei Tisza Mente Közművelődési és Népművészeti Egyesület volt a házigazdája a Durindónak és a Gyöngyösbokrétának, így az idei esztendő kimagasló jelentőségűnek számított a vajdasági település néptánc- és népzene kedvelőinek, hiszen a Tisza Néptáncegyüttes idén ünnepli fennállásának 30. évfordulóját. A táncegyüttes 12 évvel ezelőtt is kiérdemelte a vajdasági magyarság egyik legjelesebb rendezvényének szervezési jogát.

Kódé Károly, a péterrévei Tisza Mente Népművészeti és Közművelődési Egyesület művészeti vezetője.

- Együttesünk 30 éve folyamatosan működik. Mintegy száz gyerek jár rendszeresen a próbákra, három korosztállyal foglalkozunk.
Nagybodolyára csak 6 párral érkeztünk, mivel a többieknek egyéb elfoglaltságuk van, de a színpadon nem is férnénk el többen. Minden tájegységről hoztunk egy-egy koreográfiát. Saját zenekarunk van.
Idén ünnepeljük az együttese fennállásának 30. évfordulóját, a három évtized tekintélyes múltnak is mondható. Úgy érzem, a közönség elégedett volt a produkciónkkal - nyilatkozta lapunknak Kódé Károly.