Régiók
Események
2024. április
előző hónap következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
             
ECDL segédanyagok
ECDL segédanyagok
Bejelentkezés
felhasználónév: jelszó:

» Regisztráció

» Jelszó emlékeztető

Magyar-amerikai kereskedelmi kamara alakult

Nyugati régió
2010. április 24.
Megalakult a Kaliforniai Magyar-Amerikai Kereskedelmi Kamara, amelynek egyik célja a magyarországi és a kaliforniai üzleti érdekeltségek közötti híd kialakítása - jelentette be a Los Angeles-i magyar főkonzulátus.

A helyi közélet képviselői időszerűnek tartották az üzleti, gazdasági és kereskedelmi téren való markánsabb megjelenést.

A Los Angeles-i főkonzulátuson tartott alakuló ülésen a helyi magyar-amerikai üzleti közösség több képviselője megjelent. A résztvevők felkértek maguk közül négy üzleti elkötelezettségű fiatalt, hogy a kamara ideiglenes vezetőiként segítsék elő a szervezet kiszélesítését és megerősítését. A non-profit szervezetként működő kamara a tervek szerint 2011 januárjában választ végleges vezetést és fogadja el az alapszabályát.
Az alakuló ülésen Bokor Balázs nagykövet, Los Angeles-i főkonzul hangsúlyozta: a kamara kiváló eszköze lesz az üzleti kapcsolatok fejlesztésének és annak, hogy biztosítsa az információ áramlását a nyugati parti magyar-amerikai közösségben.

Ösztönözni fogja a kölcsönös érdekeken nyugvó üzleti, gazdasági és kereskedelmi kapcsolatokat, továbbá képes lesz markáns szerepet játszani a helyi közösségformálásban. Jó eszköz lesz az üzleti kultúra népszerűsítéséhez és ahhoz, hogy segítse a tagok üzleti tevékenységét - tette hozzá.

A kamara létrehozását támogató Frigyes Dezső felhívta a figyelmet: a szervezet akkor tudja elfoglalni elvárt pozícióját a helyi üzleti életben, ha megfelelő presztízse lesz, és működését magas fokú szakmaiság jellemzi. Hangsúlyozta: fontos, hogy a tagság olyan személyekből tevődjön össze, akik bizonyították szakmai elkötelezettségüket akár saját kis- vagy közepes vállalkozásukban, akár nagy, nemzetközi szintű vállalatoknál.

Mint a főkonzulátus megállapította, az elmúlt időszakban örvendetes fejlődésnek indult a nyugati parti magyar közélet, a magyar vonatkozású programok, a magyar identitástudat fenntartását és erősítését célzó rendezvények iránt egyre nagyobb az érdeklődés.