Régiók
Események
2024. április
előző hónap következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
             
ECDL segédanyagok
ECDL segédanyagok
Bejelentkezés
felhasználónév: jelszó:

» Regisztráció

» Jelszó emlékeztető

Amerika várja a magyar hallgatókat

Nyugati régió
2010. május 5.
-Tévhit az, hogy nem lehet megfizetni az amerikai egyetemi tanulmányokat, vagy nem lehet ugyanazt tanulni, mint Magyarországon. Az „amerikai álom” megvalósítható, a kiutazási lehetőség mindenki számára elérhető, ha valaki határozott elképzeléssel lát hozzá az előkészületekhez, ami nem ritkán akár egy másfél évet is igénybe vehet – hangsúlyozta előadásában Dan Travis konzul.



A rendezvényen hasznos információk hangzottak el arról, milyen szempontok szerint érdemes kiválasztani a megfelelő magán, vagy állami intézményt, milyen támogatásra számíthat a külföldről érkező hallgató, mekkora a tandíj, a szállás vagy a tankönyvek költsége, mi mindent tartalmaz a felvételi csomag, illetve hogyan lehet élni a különböző ösztöndíjak nyújtotta lehetőségekkel. Emellett az érdeklődők meghallgathatták Biczok Gergely, a Budapesti Műszaki Egyetem PhD hallgatójának előadását is, aki vendégkutatóként egy évet töltött ösztöndíjasként a Nortwestern University-n.



Barta Dóra, a debreceni Amerikai Kuckó igazgatója szerint az elmúlt tíz évben mintegy 40 %-kal esett vissza az Amerikában tanuló magyar hallgatók száma, 2009-ben mintegy 700-an éltek ezzel a lehetőséggel. Ugyanakkor a magyar egyetemek egyre népszerűbbek a tengerentúli fiatalok körében.



- Szinte valamennyi amerikai egyetem szeretné nemzetközivé tenni campusát, így szívesen fogadják a Magyarországról érkező diákokat is, akik éppen ezért most jó eséllyel felvételizhetnek– fogalmazott John Balian, az Amerikai Nagykövetség kulturális attaséja.



Az amerikai tanulmányi lehetőségekről részletes információ a www.fulbright.hu, a www.americancorner.hu oldalon olvasható, illetve személyesen az egyetem Külső Kapcsolatok Igazgatóságán kérhető.