Régiók
Események
2024. április
előző hónap következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
             
ECDL segédanyagok
ECDL segédanyagok
Bejelentkezés
felhasználónév: jelszó:

» Regisztráció

» Jelszó emlékeztető

Presser Gábor New Yorkban is nagy sikerű koncertet adott

Nyugati régió
2010. április 27.
Presser Gábor New Yorkban is nagy sikerű koncertet adott Nyugati parti nagyvárosok után az Egyesült Államok keleti partján is fellépett 36 évvel első amerikai útja után Presser Gábor, aki a New York-i magyar főkonzulátuson zsúfolásig megtelt nézőtér előtt adott nagy sikerű koncertet.

(MTI) - Az LGT legendás alapítója, a Vígszínház zenei vezetője a múlt hét elején a Los Angeles-i Egyesült Magyar Ház színpadán adott fergeteges sikerű koncertet. A Magyar kultúra a nyugati parton is című rendezvénysorozat keretében a közönség San Diegóban, San Franciscóban és Las Vegasban is meghallgathatta a Presser-életmű sok felejthetetlen dalát.

Presser Gábor - akinek a nevéhez olyan, egész generációkat végigkísérő számok fűződnek, mint A Ringasd el magad, a Gyöngyhajú lány vagy a Nagy utazás - az Amerikai Magyar Népszava Szabadság című New York-i újságnak adott interjúban kifejtette: fellépésein annak kiderítését tartotta igazán izgalmasnak, hogy a közönség Amerikában megérti-e a dalok történelmi környezetét és milyen személyes tapasztalataik, elképzeléseik vannak az időszakról.

"Egy külföldi magyar közönség előtti szereplésben mindig benne van az, hogy az ember mesél is kicsit, nemcsak elénekli a dalokat" - mondta. A magyar könnyűzene legendás alakja kifejtette: "folyamatos dilemma", hogy nagyon sokan újra és újra magyarázzák a korszakot és az akkori művészeti alkotásokat is.

"Én úgy gondolom, hogy ha annyi ellenálló, rendszerrel szembeszálló lett volna az akkori Magyarországon, mint amennyiről ma hallunk, akkor az a rendszer 20 perc alatt megdőlt volna" - fogalmazott. Azt mondta, zavarja, hogy ugyanattól a személytől kapnak más magyarázatot az emberek, mint akkor. Megjegyezte, hogy az akkori baloldali ifjúsági vezetők közül többen ma jobboldali politikusok.

Nem szereti megmagyarázni a dolgokat, "a dalok hadd beszéljenek magukért". A koncerteken ugyan picit felidézi a kort, de nem magyarázza a dalokat. Meggyőződése ugyanis, hogy "ha ezeket a dolgokat elkezdjük magyarázni (...), újabb és újabb hazugságözönt zúdítunk magunkra, amiben már amúgy is bőven benne vagyunk".