Régiók
Események
2024. március
előző hónap következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
             
ECDL segédanyagok
ECDL segédanyagok
Bejelentkezés
felhasználónév: jelszó:

» Regisztráció

» Jelszó emlékeztető

Kézdivásárhely

Románia

Târgu Secuiesc
Kézdivásárhely

eMagyar pont:
525400 Kézdivásárhely
Petőfi Sándor u. 12.

Üzemeltető:
Wesselényi Miklós Könyvtár Egyesület
Vántsa Judit
Tel.: 0267-360 001
E-mail: kezdivasarhely@eregio.ro, vantsajudit@yahoo.com

Az ePont a városi könyvtárban működik, így a használók az információhoz nemcsak interneten keresztül férhetnek hozzá, hanem a nyomtatott dokumentumok széles skálája is rendelkezésre áll. Az ePontnak jelenleg 5 számítógépe van, amely kiegészül még 3 könyvtári, illetve még egy civil szervezet a „Polgári Nevelés Egyesület” által használatba kapott 2 számítógépével.
Felső-Háromszék legnagyobb közművelődési könyvtára a Báró Wesselényi Miklós Városi Könyvtár. A közel 60 000 lakosú régióból korlátozás nélkül mindenki használhatja a könyvtár szolgáltatásait. Ezért az eTransylvania Pont szolgáltatásait igénybe vevő célcsoportnak a könyvtárhasználókat tekintjük. Tehát mindazok, akik intézményünket felkeresik állandó felügyelet és szakember segítsége mellett kaphatják meg mindazokat az információkat, amely számukra akár a tanulást, akár a szabadidő hasznos eltöltését szolgálja. Az sem elhanyagolható, hogy milyen környezetben tanulnak, művelődnek, szórakoznak, illetve kisegítik a használókat az információszerzésben.
Az ePont legutóbbi tevékenysége, hogy részt vettünk a www.webvidék.ro honlapon a települések versenyén, ahol csapatunk a Céhmesterek unokái nyertek.

A Wesselényi Miklós Könyvtár Egyesületet a könyvtár hatékonyabb működésére hoztuk létre 2002 tavaszán. Tevékenysége elsősorban kulturális rendezvények szervezésében nyilvánul meg, de a könyvtár technikai fejlesztésében is fontos szerepet játszik a pályázatok révén. Rendezvényeink: író-olvasótalálkozók, könyvbemutatók, olvasásmaratonok, könyvkiállítások, kiadói estek, Anyák napi készülődés, rajzpályázatok, gyerektábor, konferenciák, különböző kérdőíves játékok, játszóházas tevékenységek.
Az egyesület fontosnak tartja a továbbiakban olyan rendezvények megszervezését is, amely az olvasásra helyezi a hangsúlyt. Terveink között több olvasásmaraton, olvasótábor, olvasókör kialakítása szerepel.