Régiók
Események
2024. március
előző hónap következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
             
ECDL segédanyagok
ECDL segédanyagok
Bejelentkezés
felhasználónév: jelszó:

» Regisztráció

» Jelszó emlékeztető

Bécsi Magyar Iskolaegyesület

Nyelvi továbbképzés magyarul

Király Andrea, az Bécsi Magyar Iskolaegyesület pedagógiai vezetöje

Ausztria
2009. január 26.
"Remélhetöleg az elsö tanév olyan sikeres lesz, hogy a projektet tovább fejleszthetjük", mondja Király Andrea, az Bécsi Magyar Iskolaegyesület pedagógiai vezetöje.

adás on demand: Csípős nyelv

Elsö magyar iskolaosztály


Több mint egy évvel ezelött jött létre Bécsben a magyar óvoda. Egy iskolai továbbképzés tervei jelenleg megbeszélés alatt állnak. "Azt tervezzük, hogy két-három év után összehozzuk az elsö osztályt", mondja Király.

Bécsi Magyar Iskolaegyesület


Az Iskolaegyesület már több mint 80 év óta müködik Bécsben. Fö feladata az Ausztriában élö magyarokat szükség esetén abban segíteni, hogy anyanyelvüket megtanulják illetve megörizzék. Az Egyesület néhány éve tanfolyamokat kínál a csak németül beszélö érdeklödök számára is.

Sokoldalu ajánlat


Hogy a magyar nyelv tanulása könnyebb legyen, az oktatás kislétszámú csoportokban folyik. További számos tanfolyamból lehet választani. Figyelmet fektetnek még a nyelvtanra, a gazdaságra, a magyar müvészetre, irodalomra, valamint sok más egyébre is. Az érdeklödök kezdö- és haladó, valamint gyerek- és felnött tanfolyamok széles palettájából válogathatnak. "Mivel nagy a jelentkezök száma, lehetöségünk van a tanfolyamokat differenciálni", igy Király.

EU pályázat


A Bécsi Magyar Iskolaegyesület, mint elsö ausztriai magyar szervezet, megnyert egy kétéves futamidejü EU pályázatot. Ez egy olyan Grundvig program, amely a felnöttek nyelvoktatásával foglalkozik. Két további partnerrel, Párizsból és Walesböl együtt valósítják meg a pályázatot. "Közös célunk a kétnyelvüség támogatása", emliti Király.

Link: Bécsi Magyar Iskolaegyesület

forrás: volksgruppen.orf.at/uebersicht