Régiók
Események
2018. február
előző hónap következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28        
             
ECDL segédanyagok
ECDL segédanyagok
Bejelentkezés
felhasználónév: jelszó:

» Regisztráció

» Jelszó emlékeztető

CSÚZA

A Magyar Egyesületek Szövetsége megtartotta kampánynyitó rendezvényét

Horvátország
2011. október 20.
A Magyar Egyesületek Szövetsége megtartotta kampánynyitó rendezvényét


Október 18-án Csúzán tartotta kampánynyitó rendezvényét a Magyar Egyesületek Szövetsége, hiszen december 4-én választások elé nézünk: magyarságunk – a Horvátországban hivatalosan elismert többi kisebbséghez hasonlóan – újfent döntéshelyzetbe kerül. A kampánynyitón Juhász Sándor, a Magyar Egyesületek Szövettségének elnöke mondott beszédet.
A MESZ augusztusi elnökségi ülésén hoztak döntést arról, hogy az ernyőszervezet ismét Sója Dénest indítja képviselőjelöltként a december 4-i parlamenti választáson, hiszen a Hercegszöllősi járás elöljárója parlamenti képviselőként az utóbbi négy évben rengeteget tett a horvátországi magyarságért. Helyettese Juhász Sándor lesz.
A júliusban megrendezett kisebbségi önkormányzati választásokon a MESZ jelöltjei mindent elsöprő sikert arattak országszerte, az érdekképviseleti szervezet vezetőségének álláspontja szerint a választási eredmények arról tanúskodnak, hogy a magyar választópolgárok értékelik és elismerik a MESZ munkáját.
A MESZ idén „A szülőföldön magyarként boldogulni!” kifejezést választotta mottójául, és törekvéseit 12 pontban foglalta össze.
A kampánynyitó rendezvényen az Eszék-Baranya megyei és a Vukovár-Szerém megyei aktivisták voltak jelen, akik a kisebbségi önkormányzati választások során kifejtett munkájukkal kiérdemelt köszönőlevelek mellett kézhez kapták a parlamenti választásokra szóló megbízólevelüket is.
Az elmúlt négy évben a Magyar Egyesületek Szövetsége által parlamenti képviselőnek jelölt mgr. Sója Dénes bebizonyította, hogy alkalmas ennek a pozíciónak a betöltésére, a MESZ-nek a 2007-es választási kampányában tett ígéreteit szinte maradéktalanul sikerült teljesítenie.
A horvátországi magyarságnak sajnálatos módon volt szerencséje megtapasztalni azt, hogy választott honatyái négy évre elfoglalták a képviselői fotelt, majd semmit sem tettek választótestületükért. Lásd: Szántó, Jakab. Hála az égnek, elmúltak azok az idők, Sója képviselő egy új időszámítást hozott a horvátországi magyarság politikai, gazdasági és érdekvédelmi képviseletébe.
Az elmúlt négy évben a MESZ és parlamenti képviselője bebizonyította, hogy az új időszámítás igenis működő- és ütőképes, mert olyan tartós projektekre alapoz, amelyek fő célja a magyarság szülőföldjén való boldogulásának és megmaradásának biztosítása. Amennyiben a horvátországi magyarság ezt az utat akarja folytatni, akkor december 4-én a Magyar Egyesületek Szövetsége által állított képviselőjelöltje mellett teszi le a voksát.
A kampánynyitó rendezvényen Juhász Sándor, a MESZ elnöke is felszólalt.
A Magyar Egyesületek Szövetsége a megalakulása óta nagy energiát fordít arra, hogy a horvátországi magyarság helyben maradásának, megmaradásának feltételeit biztosítsa. Ennek a céltudatos hozzáállásnak köszönhetően fejlődtek a kultúregyesületek és jelentős infrastrukturális fejlődésen mentek és mennek keresztül azok a települések, ahol a járási, illetve a helyi vezetőségekben a MESZ által támogatott képviselők ülnek. És nem szabad megfeledkezni a Szövetség központi irodájáról sem, amely koordinálja a tagszervezetek munkáját.
– Az utóbbi három és fél évben még jobban felgyorsult a fejlődés, főleg azért, mert olyan parlamenti képviselőt sikerült választanunk a Száborba, aki tudott és akart is tenni a magyarságért! És nagyon jó érzékelni, megtapasztalni ennek a szerencsés döntésnek a hozadékait a magyarok lakta településeken.

Arra kérem a horvátországi magyar választópolgárokat, hogy továbbra is támogassák a MESZ-t és Sója Dénes parlamenti képviselőt, mert még bőven akad tennivaló. Az elmúlt négy évben nagyon sok mindent letettünk az asztalra, és a megkezdett munkát folytatni szeretnénk, ezért ismét szükségünk lesz az önök szavazataira. A MESZ-t nem egyéni érdekek vezérlik, a Magyar Egyesületek Szövetsége az összmagyarság érdekeit képviseli. Maradjunk együtt! – mondta el beszédében Juhász Sándor.

V. S.