Régiók
Események
2018. március
előző hónap következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
             
ECDL segédanyagok
ECDL segédanyagok
Bejelentkezés
felhasználónév: jelszó:

» Regisztráció

» Jelszó emlékeztető

ORF Burgenlan magyar adás

Adj Isten magyarok

A július 11.-i adás tartalmából

Ausztria
2010. július 8.
Adj Isten magyarok Aktuális Adj Isten magyarok magyar nyelvű televíziós műsorunkban többek között magyar nyelvű színház és musical előadásokat élvezhetünk a Burgenlandi Magyar Kultúregyesület szervezésében, operett örökzöldeket hallhatunk a Tarka Zenés Estről, de Bécsbe, Kismartonba és Brüsszelbe is ellátogatunk.

"Széttáncolt cipellők" - musical


A Felsőőri Kétnyelvű Szövetségi Gimnázium is csatlakozott a népkultúra évéhez, mely az idén "Burgenland táncol" mottóval zajlik. A gimnázium első és második osztályos tanulói, a Grimm testvérek "Széttáncolt cipellők" című meséjét vitték színpadra musical formájában.

"A patikus" Felsőőrött


Carlo Goldoni "A patikus" című komédiáját mutatta be három felvonásban a Burgenlandi Magyar Kultúregyesület színjátszóköre a felsőőri Református Egyházközség dísztermében.
A szereplők és a cselekmény a commedia dell'arte jól ismert figuráit és helyzeteit idézik: megismerhetjük az öregedő, gazdag apát Pantalone grófot, gyámleányát Rosaurát, a fiatal, csinos Honesty orvost, és sok más szereplőt.

50 éves a Kismartoni Egyházmegye


50 éves fennállását ünnepli az idén a Kismartoni Egyházmegye. A jubileum alkalmából kiállítás nyílt a kismartoni Ferences Kolostorban található Katolikus Egyházmegyei Múzeumban. Eredeti okmányok, fotók, ritkaságok, válogatott kiállítási tárgyak dokumentálják a Kismartoni Egyházmegye létrejöttének történetét. Mi magyar szemszögből nézve fogjuk megtekinteni a kiállítást, a tárlat anyagából a Magyarországhoz fűződő szálakat, vonatkozásokat emeljük ki.

Makro Régiók és Duna-Stratégia


Aktuális téma ebben az évben a Makro Régiók jelentősége és a "Duna-Stratégia" kidolgozása az Európai Unió által szervezett konferenciákon. Egy nemrég megtartott brüsszeli találkozón is épp ez a téma állt központban. A Régiók Bizottsága által szervezett konferencián megállapították, hogy Magyarország és Ausztria esetében már beindult egyes tervek közös kidolgozása. A konferencián magyar és osztrák szakemberek is részt vettek.

Magyar művész kiállítása Bécsben


Fazekas Csaba, "A pokol az embertől meleg" című kiállítása nyílt meg a bécsi Siebensterngalerie-ben. Fazekas Csaba három országban van otthon: 1959-ben született Csíkszeredában. A művész Budapesten alkot és Bécsben él. A képzőművészet mellett a Nemzetközi Protokoll Egyetemen tanít vizuális ismereteket és vizuális kommunikációt.

forrás: volksgruppen.orf.at/magyarok