Régiók
Események
2020. július
előző hónap következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
             
ECDL segédanyagok
ECDL segédanyagok
Bejelentkezés
felhasználónév: jelszó:

» Regisztráció

» Jelszó emlékeztető

Mezőpanit

Románia

Panet

eMagyar pont:
547450 Mezőpanit
Mica u. 736.

Üzemeltető:
Monográfia Alapítvány
Deák János
Tel.: 0265 - 322206
E-mail: mezopanit@eregio.ro, deakjulia@softhome.net

Az eMagyar Pont Mezőpaniton 2006. augusztus 1. –től indult be és működött 2008. január 1-ig a Mezőpanit 738 sz. alatti bérelt házban, 5 számítógéppel, melyből 4-et a Monográfia Alapítvány bíztosított.

Felhívásunk:
Kiléphetsz a nagyvilágba
interneten keresztül a mezőpaniti
(Kis utca 738 sz, az iskolával szemben)
eMagyar Pont által!

Szolgáltatásaink:

• kapcsolattartás: e-mail, skype, messenger, chat
• programok, zenék letöltése,
• tudományos, kulturális ismeretszerzés, feladatok megoldása,
• zenehallgatás,
• idegen nyelvtanulás,
• dolgozatok, cikkek, képek kinyomtatása (színes, fehér-fekete), stb...

Nyitvatartás:

Hétfő – Péntek: 1200-2000
Szombat: 1000-1800

Üzemeltető: Monográfia Alapítvány

2008. január 1-től az ePont a Kádár Márton Általános Iskolában működik 14 számítógéppel és vonalas telefonon keresztül a ClickNet. 4 Mbps sebességű internetes kapcsolatot biztosít. Az áthelyezés azért vált szükségessé, mert a település digitális telefonközpontja lehetőséget adott nagyon sok családnak az otthoni internet használatra. Az ePont szerény bevételből nem tudtuk a bérelt épületet fenntartani és a közköltséget fizetni.
A felsorolt szolgáltatásokat folyamatosan biztosítjuk a nyári szünidőben is.

A Monográfia Alapítvány 1997- ben volt bejegyezve, mint jogi személy. Tevékenységi területe széles skálán mozog, mint: a népi kultúra ápolása, hagyományőrzés támogatása, népi mesterségek oktatása kézműves táborok keretében, a 15 éve megszakítás nélkül működő táncmozgalom anyagi hátterének biztosítása pályázatok, szponzorok, mecénások által. Számos ünnepség, rendezvény szervezői illetve társzervezői vagyunk, mint: Falunapok, Székely-mezőségi Folklórnapok, a Tudomány ünnepe, a Magyar Kultúra napja, Honismereti Vetélkedők, farsangi- és szüreti mulatságok, kortárstalálkozók stb. Mint iskolaalapítvány az iskolán kívüli tevékenységek megszervezését és lebonyolítását biztosítja, segíti a tehetséges, de szerény anyagiakkal rendelkező tanulók továbbtanulását, a tanügyi káderek továbbképzését, hozzájárul a tanulásban kitűnő tanulók díjazásához. Ezen kívül több kiadvány (Sulitükör, Találkozó, 10 éves a Monográfia) szórólapok(Bepillantó, Emléklap) kiadásának anyagi hátterét biztosítja.

Az oktatási és kulturális tevékenységeken kívül partnerkapcsolatot tart fenn: a Maros megyei EMKE-vel, a mezőpaniti Pro Pambus Ifjúsági Egyesülettel, a Mezőmadarasért Vidékfejlesztési Egyesülettel, a székelykövesdi Pro Régió Egyesülettel, a Csittszentiváni Bandi Dezső Kulturális Egyesülettel, a marosvásárhelyi Maros-szék Kulturális Egyesülettel.

Nagy lendülettel bekapcsolódtunk a Leader Mentor vidékfejlesztési programba (Székely-mezőség kistérsége), melynek keretében a kistérséghez tartozó települések képviselőivel tanácskozásokat tartottunk, Közkincs Kerek Asztal által szervezett Konferencián vettünk részt valamint tanulmányúton voltunk Esztergomban, Kimlén és Békéscsabán.