Régiók
Események
2022. július
előző hónap következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
             
ECDL segédanyagok
ECDL segédanyagok
Bejelentkezés
felhasználónév: jelszó:

» Regisztráció

» Jelszó emlékeztető

Amíg a búzából kalap lesz – Fotópályázat

Románia
2006. június 8.
Benyújtás határideje: 2006. július 14.
A Szalmakalap-készítők Hagyományőrző Egyesülete a Hargita megyei Kőrispatakon található Szalmakalap Múzeum 5 éves évfordulója alkalmából fotópályázatot hirdet „Amíg a búzából kalap lesz” címen. A pályázatra korosztálytól függetlenül bárki jelentkezhet, úgy Erdélyből, mint a határon túlról.

A pályázatra olyan fotókkal lehet jelentkezni, amelyek a szalmakalappal kapcsolatosak, lehet szalmakalapos portré, szalmakalap egymagában, rongyos és szakadt szalmakalap, vagy akár a szalmakalap értékesítése a piacon.

A fotók beküldési határideje 2006. július 14. Az elbírálásra 2006. július 23-án kerül sor. A nyertes pályázókat a Szalmakalap Múzeum vezetősége telefonon, e-mailben, vagy hagyományos postai levélben értesíti. A pályamunkák ugyanakkor Kőrispatak honlapján (www.korispatak.ro) is megtekinthetők.

A pályázat fődíja: egyhetes kőrispataki nyaralás a Kalap Vendégházban, teljes ellátás, napi három étkezés. Amennyiben a nyertes művész másodmagával érkezne a nyaralásra, négy nap teljes ellátást biztosítunk mindkét fő részére.

A második és harmadik díj ajándékcsomag 100 illetve 50 új lej értékben, amit a Szalmakalap Múzeum postai úton juttat el a nyerteseknek. Ezért kérjük a pályázókat, hogy akkor is közöljék velünk postai címűket és irányítószámukat, ha e-mail-ben küldik a fotókat.

Különdíj: a FotoPrint (www.fotoprint.ro) jóvoltából 50 darab 10x15-ös fénykép kidolgozása illetve egy póló a nyertes fotóval.

A képeket a következő címekre várjuk:
- e-mail: szkhe@yahoo.com. A levél tárgyához kérjük beírni, hogy fotópályázat.
- postai cím:

Muzeul Pălăriilor de Paie
537006 Crişeni Nr. 150
Jud. Harghita
ROMANIA

Szalmakalap Múzeum
537006 Kőrispatak 150 szám
Hargita megye
ROMÁNIA

Szabályzat

A pályázaton való részvétellel a pályázó elfogadja a feltételeket, és kijelenti, hogy az általa beküldött adatok a valóságnak megfelelnek és rendelkezik a fotó(k) teljes szerzői jogával. A beküldött képek elkészítésével vagy azok nyilvános bemutatásával okozott esetleges személyiségi és szerzői jogsértésekért minden felelősség a pályázót terheli.

A pályázatot a Szalmakalap-készítők Hagyományőrző Egyesülete (SZKHE) illetve a Szalmakalap Múzeum szervezi.

(537006 Criseni – Kőrispatak 150 szám. Hargita megye. Románia)

A fotópályázat nyertesei az alábbi díjakat kapják:

I. díj: Egy hetes kőrispataki nyaralás a Kalap vendégházban. Teljes ellátás biztosítva (szállás, napi három étkezés). Amennyiben a nyertes művész másodmagával érkezne a nyaralásra, négy nap teljes ellátást biztosítunk mindkét fő részére. Az útiköltség a pályázót terheli. A nyaralás 2006 szeptember végéig, vehető igénybe, vagy 2007 május - augusztus hónapok közt.

II. és III. díj: Ajándékcsomag (szalmakalapok, szalmatáskák, karácsonyi díszek szalmából és még sok más) 100 illetve 50 új lej értékben, Románia területén ingyenes házhozszállítás.

Különdíj: 50 darab 10x15-ös fénykép kidolgozása és egy póló a nyertes fotóval 60 új lej értékben a FotoPrint jóvoltából. Románia területén ingyenes házhozszállítás. A nyertes pályázó a fotókat 6 hónapon belül rendelheti meg.

A díjak nem válthatók készpénzre.

A pályázaton bárki részt vehet, amatőr és hivatásos fotós egyaránt, amennyiben a megadott határidőn belül elküldi a megadott témájú képeket, melyek fekete-fehér, színes vagy bármilyen más technikai megoldással készültek, és utólag nincsenek módosítva, digitális vagy más technikával. A pályáztató a képeket mind elektronikus, mind pedig postai úton elfogadja (akár cd-n is) . E-mailben a levél tárgyához kérjük oda írni, hogy fotópályázat. Elektronikus formában a képek mérete minimum 800x600 pixel 72 dpi felbontásban, míg papíron kidolgozva a minimális méret 9x13 cm.
A beküldött képekhez mellékelni kell a fotós minden elérhetőségét (postai cím, e-mail, telefonszám).

A pályázaton résztvevők elfogadják, hogy a beküldött fotókat a Szalmakalap Múzeum a fotós nevének a megjelenítésével együtt felhasználhatja, kiállíthatja, megjelenítheti kiadványaiban stb.

Egy pályázó maximum három fotóval pályázhat, a beküldött fotók mindegyike egyedi fotóként lesz elbírálva. A fotók elbírálását a Szalmakalap Múzeum által felkért zsűri végzi. A zsűri a beküldött fotókat 2006. július 23-án bírálja el.

A nyertes pályázókat a pályáztató közvetlenül értesíti a pályamunkák ugyanakkor közzé lesznek téve Kőrispatak honlapján.

A témához kapcsolódik:
Kőrispatak falu honlapja