Régiók
Események
2022. június
előző hónap következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
             
ECDL segédanyagok
ECDL segédanyagok
Bejelentkezés
felhasználónév: jelszó:

» Regisztráció

» Jelszó emlékeztető

“BRASSAI SÁMUEL” pályázat a határon túli magyar közösségek közművelődési céltámogatására

Ukrajna
2006. május 16.
Benyújtás határideje: 2006. május 20.

A NEMZETI KULTURÁLIS ÖRÖKSÉG MINISZTÉRIUMÁNAK 2006. ÉVI PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA

“BRASSAI SÁMUEL” pályázat a határon túli magyar közösségek közművelődési céltámogatására

A Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma pályázatot hirdet a határon túli magyar közösségek önszerveződést szolgáló művelődési tevékenységének támogatására.

Pályázni az alábbi témákban lehet:
- hagyományőrző rendezvények és képzések (népzene, néptánc)
- helytörténeti feltáró és megőrző tevékenység
- amatőr művészeti rendezvények és képzések (színjátszás, kóruséneklés, bábjátszás)
- tudománynépszerűsítő rendezvények
- a magyar humán kultúrával (történelem, irodalom) kapcsolatos versenyek, vetélkedők
- a magyar kultúra jeles évfordulóinak megünneplését célzó rendezvények, ünnepségek, emlékjelhagyások

A pályázatokat értékelő, döntést előkészítő Határon Túli Magyarok Közművelődési Tanácsa a fenti feladatokon kívül az önszerveződés elvi alapján minden új, a helyi magyar közösséget építő, azt megerősítő közművelődési tevékenységet támogathat.

A pályázat keretösszege: 23 millió Ft

A Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma fenntartja magának a jogot, hogy a pályázat keretösszegét a megfelelő színvonalú beérkezett pályázatok arányában használja fel!

A támogatás elnyerésének módja és feltételei:

A pályázó intézmény, civil szervezet fogalmazza meg a tervezett program célját, határozza meg azokat a közösségeket és tevékenységeket, amelyeket a kért támogatás érint. Magánszemély nem pályázhat. Nem fogadható el olyan pályázat, amely az állami oktatással összefüggő feladatot fogalmaz meg. Az egy pályázatra megítélhető legkisebb összeg: 100.000 forint.
Nem nyújtható támogatás olyan pályázó részére, aki saját forrással nem rendelkezik. (A nyertes pályázónak a saját forrás és az esetleges társfinanszírozó által biztosított források felhasználásáról is kimutatást kell benyújtania.)

Pályázni az erre rendszeresített űrlapon lehet, amelyhez részletes programot, nyilatkozatot, és a pályázó eredeti vagy hitelesített cégkivonatát (vagy igazolást a bírósági nyilvántartásba vételről) szükséges csatolni.
Több pályázat is benyújtható, amelyeket rangsorolni kell. Minden pályázathoz külön űrlap szükséges. Az űrlapot és a nyilatkozatot az egyes régiók kijelölt szervezeteinél (Románia: EMKE Központi Elnökség, 400015 Cluj-Napoca, Str. Republicii nr. 5/1A, Szlovákia: CSEMADOK Országos Elnöksége, 815 57 Bratislava, nám. 1. mája 10-12., Szerbia-Montenegró: Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség , 24000 Subotica, Zarko Zrenjanin u. 11., Ukrajna: Magyar Értelmiségiek Kárpátaljai Közössége, 88000 Uzsgorod, Babuskin tér 5/a, illetve Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség, 88000 Uzsgorod, Pravoszláv part 5., Horvátország: HMSZ, 31000 Osijek, Trg. Svetoga Trojstva 3/II., HMDK, 31000 Osijek, Vijenac I. Mestrovica b.b., illetve MESZ, A. Cesarca 16. 31 300 Beli Manastir, Szlovénia: Magyar Nemzetiségi Művelődési Intézet, 69220 Lendava, Fő u. 120.), a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma ügyfélszolgálati irodáján lehet beszerezni, illetőleg letölthető a www.nkom.hu honlapról.
A pályázatokat kizárólag a regionális szervezetekhez lehet benyújtani.
A Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma – 233/2005. (X.19.) Korm. határozat értelmében - csak olyan pályázatokat fogadhat be, amelyeket a fent említett szervezetek előzőleg rögzítettek a Határon Túli Magyarok Hivatalának pályázati adatbázisában.
Felvilágosításért a pályázati felhívást kibocsátó szervhez is lehet fordulni: 1410 Budapest 7., Pf. 219. Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma Nemzeti és Etnikai Kisebbségek Főosztálya. Telefon: 00-36-1-484-7391.
A döntésről a pályázat kiírója 15 napon belül tájékoztatja a nyertes pályázókat. A támogatottakkal az NKÖM megállapodást köt, amelyben a támogatási és elszámolási feltételeket megfogalmazza. A megállapodás megkötése után kerül sor a támogatási összeg átutalására.
Azon nyertes pályázók számára, akik nem rendelkeznek magyarországi bankszámlaszámmal, az elnyert támogatást utófinanszírozásként folyósítjuk. Utófinanszírozás esetén, külföldi bankszámlára, az utalás devizában történik, tehát a pályázónak rendelkeznie kell deviza bankszámlával. Bankszámlával nem rendelkező szervezeteknél a támogatási összeg befogadására vállalkozó intézménynek befogadó nyilatkozatot kell adnia, amelyet a pályázati űrlap tartalmaz.

A 2006. évi támogatás csak olyan szervezetnek ítélhető meg, amelyik az NKÖM-től és az NKA-tól kapott támogatással a megadott határidőig elszámolt. A pályázatot kiíró csak a támogatott pályázókat értesíti. A támogatott pályázatok listája 2006. -től a minisztérium honlapján tekinthető meg.

A pályázat beadási határideje: 2006. május 20

Budapest, 2006. április 11.
Dr. Bozóki András,
a nemzeti kulturális örökség minisztere