Régiók
Események
2022. május
előző hónap következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
ECDL segédanyagok
ECDL segédanyagok
Bejelentkezés
felhasználónév: jelszó:

» Regisztráció

» Jelszó emlékeztető

Pályázati felhívás - Óvodás gyermekek, valamint általános és középiskolás tanulók számára

2007. szeptember 7.
Benyújtás határideje: 2007. október 5.
A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztéri-um, továbbá az Oktatási és Kulturális Minisztérium meghirdeti immár hagyományos rajz-, és fotópályázatát a 2007. szeptember 16-22. között megrendezésre kerülő Euró-pai Mobilitási Hét és Autómentes Nap alkalmából.
A pályázat ez évi mottója:
„MIÉNK AZ UTCA!”

Pályázati kategóriák:

1. Rajzpályázat:
• óvodás kategória
• kisiskolás kategória (1-4. osztály)
• felső tagozatos kategória (5-8. osztály)
2. Fotópályázat:
• felső tagozatos kategória (5-8. osztály)
• középiskolás kategória (9-12. osztály)

Pályaművek témái:
Az alkotások elsődlegesen a gyermekek utcán tapasztalt mindennapi élményeit, vagy éppen vágyait jelenítsék meg. Azaz bemutathatják a közeget, ahol szívesen felnőnének, de éppúgy várunk olyan műveket is, amelyek a negatívumokra mutatnak rá. Hiszen legalább olyan fon-tos az álmok világa, mint a gyermekek fejlődésére óhatatlanul nagy hatással lévő, kiábrándí-tó valóság megjelenítése is.
Pályaművek elkészítése:
A rajzpályázatra A/3 vagy A/4 méretű, fekvő vagy álló rajzlapokon, netán egyéb, nem töré-keny anyagon megvalósított művek nevezhetők. Az elkészítés technikája szabadon válasz-tott (pl.: vízfesték, tempera, olajfesték, filctoll, tollrajz, zsírkréta, pasztell, montázs, batikolás, kollázs, vegyes technika stb.). Egy alkotó kizárólag egyetlen alkotással pályázhat.
A fotópályázatra maximum 3 darab papíralapú, vagy maximum 3 darab digitális — CD le-mezre kiírt, jpg-formátumú — pályázati anyagot várunk.
Kérjük, hogy a rajzok és fényképek hátulján jól olvashatóan tüntessék fel az alkotás címét, a pályázó nevét, pontos postai címét, telefonszámát (illetve a szülő, gondviselő, vagy felké-szítő pedagógus telefonszámát), osztályát, születési adatait (év, hónap, nap), az isko-la/óvoda nevét és címét, valamint a felkészítő pedagógus nevét.
A nyerteseket telefonon értesítjük.
Pályázat benyújtása:
A pályázati anyagokat az alábbi címre kérjük postázni:
Gazdasági és Közlekedési Minisztérium
„Európai Mobilitási Hét” rajz- és fotópályázat
1880 Budapest, Pf: 111.
Beküldés, illetve a postázás határideje: 2007. október 5., éjfél

Az alkotásokat korosztályonként értékeljük és jutalmazunk. A fődíjakon túl, a Bíráló Bizott-ság döntése alapján értékes különdíjak is gazdára találnak.
A legjobb alkotásokból a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium kiállítást rendez. A pályá-zat postázásával a pályázó törvényes képviselője hozzájárul ahhoz, hogy a pályamű kiállí-tásra kerüljön, illetve a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium non-profit kiadványában megjelenjen az alkotó nevének és életkorának feltüntetésével.
A beküldött műveket a minisztérium nem küldi vissza. A kiállításra nem kerülő alkotások 2007. december 14-ig, míg a kiállításra kerülő alkotások 2008. januárjában vehetők át a Gazdasági és Közlekedési Minisztériumban (Budapest V. kerület, Kálmán Imre u. 2.).
További információk:
A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium részletes felvilágosítást nyújt a 06-1-472-8793-as telefonszámon vagy a meszaros.imre@gkm.gov.hu e-mail címen.
Az alkotások elkészítéséhez sok sikert kívánnak a pályázat védnökei!
http://www.kvvm.hu/index.php?pid=4[...]