Régiók
Események
2022. április
előző hónap következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
             
ECDL segédanyagok
ECDL segédanyagok
Bejelentkezés
felhasználónév: jelszó:

» Regisztráció

» Jelszó emlékeztető

Oktatáspolitikai képzés pályázat

Szlovákia
2008. március 6.
Benyújtás határideje: 2008. március 15.
A határon túli magyar oktatás fejlesztéséhez elengedhetetlen a humán erőforrás fejlesztése. Ehhez nyújt segítséget az MTA Etnikai-nemzeti Kisebbségkutató Intézet által meghirdetett (2-szer 2 napos) oktatáspolitikai képzéssorozat, amelyre 2008 április – májusában (hétfő-keddi napokon) kerül sor Budapesten. A képzések egy elméleti és egy gyakorlati részből állnak. Az elméleti előadásokat és prezentációkat szakmai vita, közös gondolkodás követi. A gyakorlati rész interaktív tréning: egyéni és csoportos problémamegoldással, feladatokkal, játékkal. A tevékenységeket a terület elismert szakemberei (szociológusok, oktatáskutatók) irányítják. A képzés elvégzéséről kérésre oklevelet állítunk ki.

Tervezett tematikák:

1. alkalom: A határon túli magyar oktatás feltételrendszere. Oktatáskutatásban használt kvalitatív és kvantitatív módszerek.

2. alkalom: A határon túli magyar oktatás kihívásai. Oktatáspolitika, stratégia, tervezés. Intézményfejlesztés. Pályázatírás felsőfokon.

A képzés ingyenes (nincs részvételi díj), az utazási költséget térítjük, szállásról (a Márton Áron Szakkollégiumban) és napi egy meleg ételről gondoskodunk.

Várjuk mindazon határainkon túl élő magyar diplomásoknak a jelentkezését, akik

- társadalomtudományi vagy bölcsész (kiemelten: szociológia, közgazdasági, jogi, politológia, pedagógia, pszichológia) végzettségűek és

- jelenlegi vagy jövőbeli munkájukhoz szükségük van oktatáskutatási, oktatáspolitikai ismeretekre (kiemelten: akik az oktatáskutatásban, tervezésben, döntéshozásban részt vállalnak, felsőoktatásban, minisztériumokban dolgoznak).

Pályázni diplomamásolattal (mely tartalmazza az elért eredményeket is), önéletrajzzal (tartalmazza a publikációkat is) és motivációs levéllel (tartalmazza a jelentkezés motivációját, a képzés hasznosításának tervét) lehet. A pályázat határideje: 2008. márc. 15. A pályázatokat e-mailben az oktpolkepzes@mtaki.huEzt az email címet a spamrobotok ellen védjük, megtekintéséhez engedélyezze a JavaScript használatát címre kérjük elküldeni. A jelentkezőket a pályázati döntésről 2008. március 31.-ig e-mailben értesítjük.