Régiók
Események
2024. március
előző hónap következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
             
ECDL segédanyagok
ECDL segédanyagok
Bejelentkezés
felhasználónév: jelszó:

» Regisztráció

» Jelszó emlékeztető

Pályázati tájékoztató

Pályázat miniszteri ösztöndíjra, illetve rendszeres tanulmányi támogatásra

Ukrajna
2008. február 10.
Benyújtás határideje: 2008. május 16.
A Magyar Köztársaság Oktatási és Kulturális Minisztériuma a Balassi Intézettel közösen pályázatot hirdet

miniszteri ösztöndíjra, illetve rendszeres tanulmányi támogatásra a 2008/2009-es tanévben magyarországi felsőoktatási intézményekbe nappali tagozatos alap- és egységes (osztatlan) képzésre, nappali és levelező tagozatos mesterképzésre, levelező tagozatos második alap- vagy egységes (osztatlan) képzésre (felsőfokú oklevéllel rendelkezőknek), valamint a Balassi Intézetbe magyarországi felsőoktatási tanulmányokra előkészítő képzésre felvételt nyert ukrán állampolgárságú, magyar nemzetiségű hallgatók számára.

Pályázhat minden olyan ukrán állampolgárságú, magyar nemzetiségű személy, aki a 2008/2009-es tanévben a megadott képzési formákban, a meghirdetett szakok valamelyikére felvételt nyer valamely magyarországi felsőoktatási intézménybe.

Pályázati kategóriák:

1. Nappali tagozatos alap- és egységes (osztatlan) képzés

A pályázónak a 2008. évben ún. "tavaszi" felvételi eljárásban nappali tagozatra, állami támogatású alapképzésre vagy egységes (osztatlan) képzésre kell jelentkeznie, a költségtérítéses képzésre jelentkezők, valamint a pótfelvételi eljárásban felvételt nyertek nem részesülhetnek ösztöndíjban. Nem pályázhatnak azok, akik magyarországi vagy szülőföldi felsőfokú oklevéllel rendelkeznek.

2. Egyházi nappali tagozatos alap- és egységes (osztatlan) képzés

E pályázati kategória teológiai vagy egyéb egyházi tevékenységhez kapcsolódó alap- és egységes (osztatlan) képzés (hitoktató, hittanár, stb.) ösztöndíjazására vonatkozik. A megpályázható szakokról a pályázati felhívás teljes szövegében találnak további információt. A pályázóknak továbbá meg kell felelniük az 1. pályázati kategóriánál (nappali tagozatos alap- és egységes /osztatlan/ képzés) ismertetett egyéb feltételeknek.

3. Művészeti tehetséggondozó ösztöndíj (nappali tagozatos alap- és egységes /osztatlan/ képzés)

Azok a személyek pályázhatnak, akik a művészet képzési terület szakcsoportjába tartozó szakra magyarországi felsőoktatási intézménybe nyertek felvételt, továbbá megfelelnek az 1. pályázati kategóriánál (nappali tagozatos alap- és egységes /osztatlan/ képzés) ismertetett egyéb feltételeknek. E pályázati kategóriában nem lehet pályázni a művészetközvetítés képzési területhez tartozó szakokkal!

4. Nappali tagozatos mesterképzés

Azok a szülőföldi vagy magyarországi főiskolai vagy bachelor fokozatot nyújtó diplomával rendelkező személyek jelentkezhetnek, akiknek szülőföldjükön nincs lehetőség a kiegészítő vagy mester (magiszteri) képzés elvégzésére, és ezért egy magyarországi felsőoktatási intézményben kétéves, nappali tagozatos mesterképzésben mester szintű diplomát kívánnak szerezni. Csak állami támogatású mesterképzésre jelentkező pályázók részesülhetnek ösztöndíjban.

5. Levelező tagozatos mesterképzés (rendszeres tanulmányi támogatás)

Azok a szülőföldi vagy magyarországi főiskolai vagy bachelor fokozatot nyújtó diplomával és állandó szülőföldi munkahellyel rendelkező személyek jelentkezhetnek, akiknek szülőföldjükön nincs lehetőség a kiegészítő vagy mester (magiszteri) képzés elvégzésére, és ezért egy magyarországi felsőoktatási intézményben kétéves, levelező tagozatos mesterképzésben mester szintű diplomát kívánnak szerezni. A pályázónak a 2008. évben ún. "tavaszi" felvételi eljárásban levelező tagozatra, költségtérítéses mesterképzésre kell jelentkeznie. A nappali tagozatra vagy az államilag támogatott képzésre jelentkezők nem részesülhetnek támogatásban.

6. Levelező tagozatos második alap- és egységes (osztatlan) képzés (rendszeres tanulmányi támogatás)

Azok a szülőföldi vagy honosított magyarországi felsőfokú diplomával és állandó szülőföldi munkahellyel rendelkező személyek pályázhatnak, akik egy magyarországi felsőoktatási intézményben levelező tagozatos, alap- vagy egységes (osztatlan) képzésre nyernek felvételt. A pályázónak a 2008. évben ún. "tavaszi" felvételi eljárásban levelező tagozatra, költségtérítéses alap-, vagy egységes (osztatlan) képzésre kell jelentkeznie. A nappali tagozatra vagy az államilag támogatott képzésre jelentkezők, valamint a pótfelvételi eljárásban felvételt nyertek nem részesülhetnek támogatásban.

A pályázatokat személyesen vagy postai úton kérjük eljuttatni az alábbi címre, a pályázatok beadásának és postai beérkezésének határideje: 2008. augusztus 1., 17.00 óra (közép-európai idő szerint 16.00 óra).

7. A Balassi Intézet magyarországi felsőoktatási tanulmányokra előkészítő képzése

Azok a személyek pályázhatnak a meghirdetett szakok valamelyikére, akik szülőföldjükön végezték középiskolai tanulmányaikat és szereztek érettségi bizonyítványt. A pályázók a szülőföldjükön tesznek felvételi vizsgát az Intézetbe. Az ösztöndíjat elnyert személyek az egyéves előkészítő képzés után az eredetileg megjelölt szakhoz tartozó érettségi vizsgatárgyakból a Balassi Intézetben záróvizsgát tesznek, és ennek sikeressége esetén felsőoktatási nappali tagozatos alapképzéses tanulmányaik első évfolyamán, a 2009/2010-es tanév alatt miniszteri ösztöndíjban részesülnek.

A pályázatokat személyesen vagy postai úton kérjük eljuttatni az alábbi címre, a pályázatok beadásának és postai beérkezésének határideje: 2008. május 16., 17.00 óra (közép-európai idő szerint 16.00 óra).

Az érdeklődők az alábbi elérhetőségeken kaphatnak további részletes felvilágosítást az ösztöndíjpályázatról, a szükséges mellékletekről, a pályázati adatlapról (mely ugyanitt lesz beszerezhető), valamint az ösztöndíjszerződésről:

Beregszászi Információs Iroda

90202 Beregszász,

B. Hmelnickij u. 14.

Tel.:/Fax: +380-31-41-241-77

E-mail: office@nvsz.mmv.org.ua


Pályázni az Információs Irodában 2008. március 20-tól beszerezhető, és az Internetről (www.martonaron.hu) is letölthető pályázati adatlapon lehet.

Felhívjuk a magyarországi felsőoktatási intézményekbe jelentkezők figyelmét, hogy a magyarországi tanintézetekbe a szeptemberben induló alapképzésekre, illetve az egységes, osztatlan képzésekre a jelentkezési lapok benyújtásának végső határideje: 2008. február 15. Azonban a mesterképzésekre legkésőbb 2008. március 17. napjáig lehet jelentkezni.

A pályázatra való jelentkezés további általános feltételeit, az egyes pályázati kategóriákra vonatkozó részletes feltételeket, a pályázásból kizáró feltételeket, valamint a pályázattal kapcsolatos egyéb tudnivalókat a pályázati felhívás teljes szövege tartalmazza.

A pályázati felhívás teljes szövege megtekinthető a www.okm.gov.hu és a www.martonaron.hu honlapon, valamint a Beregszászi Információs Irodában (a fenti címen)!

Forrás: az igazi Kárpáti Igaz Szó